SEGRE

Lleida portarà a la pantalla els casos de la Sergent Grimm

Les novel·les de la lleidatana Montse Sanjuan seran les protagonistes del primer projecte del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, al Magical Media

L'acte de presentació del primer projecte del

Lleida portarà a la pantalla els casos policíacs de la Sergent GrimmMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sergent Grimm, de l’escriptora lleidatana Montse Sanjuan, serà la protagonista del primer projecte del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, amb seu al Magical Media. Es farà una adaptació per a tv movie o mini sèrie de televisió a partir de les novel·les “La sergent Anna Grimm” i “El misteri del bressol buit”, editades per Pagès Editors.

Així, el CECAAC ha optat en la seva primera fase de treball aquest 2016, per desenvolupar un projecte titulat “Els casos de la Sergent Grimm” basat en dues novel·les de l’autora Montse Sanjuan “La sergent Anna Grimm” i “El misteri del bressol buit”, editades per Pagès Editors.

El CECAAC començarà al gener a treballar en la fase de redacció del guió amb la participació de guionistes, el director i el productor executiu.

Durant l’acte de presentació aquest dimarts, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha incidit en què tant la Paeria com la Universitat de Lleida treballen per impulsar la indústria cultural i l’audiovisual de la ciutat, on hi té un paper destacat el Magical Media i el CECAAC.

L’escriptora Montse Sanjuan ha afirmat que es fa novel·la catalana de qualitat i que s’ha de potenciar “el que es fa a casa nostra” i ha mostrat la seva satisfacció pel fet que la seva obra pugui veure’s projectada en una producció audiovisual.

La directora de l’editorial Pagès,Eulàlia Pagès, també ha posat l’accent en la literatura catalana i més específicament en la de proximitat, la lleidatana, sent aquesta una oportunitat perquè pugui ser llegida i tingui un segon recorregut visualitzant-se en la pantalla.

La directora del Magical Media, Gina Domingo ha posat les instal·lacions del Magical a disposició del projecte, ja sigui en la fase de producció, logística, en la postproducció, etc.

Per últim, el director del CECAAC, Santi Lapeira, ha remarcat que aquest primer projecte tingui segell lleidatà, donat que l’autora dels llibres en què es basa i l’editorial són lleidatanes.

Anna Grimm és una sergent dels Mossos d’Esquadra que desgrana les investigacions que realitza a Lleida. Després de l’èxit de la primera novel·la, aprofundeix en la tècnica de la novel·la de misteri amb “El misteri del bressol buit”. Els dos llibres formen part de la col·lecció Lo Marraco.

tracking