SEGRE

MÚSICA OBITUARIS

George Michael, una altra víctima del 2016

L’estrella britànica del pop mor als 53 anys i se suma a un any nefast per a la música per la pèrdua de David Bowie, Prince o Leonard Cohen || Va fer història a l’actual Xina comunista

El cantant George Michael, en una de les seues actuacions.

El cantant George Michael, en una de les seues actuacions.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantant i compositor britànic George Michael va morir ahir a la seua casa de Londres als 53 anys, segons va informar el seu representant. “Amb enorme tristesa podem confirmar que el nostre estimat fill, germà i amic George ha mort pacíficament a la seua llar durant el període nadalenc”, va explicar, i demanava “privacitat i respecte” per a la família de l’artista.

Michael, nascut a Londres i el nom real del qual era Georgios Kyriacos Panayiotou, anglès d’ascendència grecoxipriota, va vendre més de cent milions d’àlbums durant la seua exitosa carrera musical de gairebé quatre dècades.

Durant la seua carrera va vendre 100 milions de discos en solitari i en els inicis en el duo Wham!

Arrestat a Califòrnia el 1988, després va admetre la seua homosexualitat i va editar un vídeo sobre l’incident

L’agent de l’estrella del pop va afirmar que “no hi haurà més comentaris en aquest moment” sobre les circumstàncies de la mort, les primeres causes de la qual apuntaven a una aturada cardíaca. La mort de George Michael se suma a la llarga llista d’un 2016 particularment nefast per a la música, en un any en el qual també han mort David Bowie, Prince i Leonard Cohen, entre les grans estrelles, però als quals se sumen Paul Kantner (Jefferson Airplane), Glenn Frey (Eagles) i Maurice White (Earth, Wind & Fire), a més de Keith Emerson i Greg Lake (Emerson, Lake & Palmer) o Rick Parfitt (Status Quo), mort la setmana passada. També han mort enguany Manolo Tena i el mexicà Juan Gabriel, entre d’altres.

George Michael, al qual sempre se li va atribuir una vida d’excessos, era també un incansable activista a favor dels drets de les persones gais, lesbianes i transsexuals. Ell mateix va confessar la seua homosexualitat després d’un incident que va tenir lloc el 1988, quan va ser detingut per un policia d’incògnit al qual el cantant va oferir entaular una frugal relació sexual en un bany públic de Beverly Hills, a Califòrnia. Poc després va sortir de l’armari en una entrevista concedida a la cadena CNN. “No tinc problemes amb el fet que la gent sàpiga que tinc una relació amb un home en aquest moment”, va declarar, a banda que no havia estat amb una dona des de feia una dècada. Sempre provocatiu, va fer broma amb aquest incident al tema Outside, el vídeo del qual, en què es mostrava una parella de policies gais, va provocar la queixa de l’agent que el va arrestar. Deu anys després va tornar a ser detingut en un lavabo públic, en aquest cas per possessió de drogues. Abans de triomfar en solitari ho va fer amb el duo Wham!, que es va convertir en el primer grup de pop i rock occidental que va tocar a la Xina comunista. Va ser l’any 1985.

tracking