SEGRE

cine

Mor Carrie Fisher, l'actriu que va donar vida a la princesa Leia

Després de patir un atac de cor divendres en un vol de Londres a Los Angeles

L'actriu Carrie Fisher, de 60 anys.

Mor Carrie Fisher, l'actriu que va donar vida a la princesa LeiaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hollywood i els fans de Star Wars ploraven aquest dimarts Carrie Fisher, l’actriu que va encarnar la inoblidable princesa Leia a Star Wars i que va morir als 60 anys a Los Angeles (EUA) després de patir un atac de cor divendres. “Amb profunda tristesa Billie Lourd (filla de l’actriu) confirma que la seua estimada mare Carrie Fisher ha mort a les 8.55 aquest matí”, va dir la família ahir en un comunicat. Es trobava hospitalitzada des de divendres després de patir un atac de cor quan el seu vol, procedent de Londres, arribava a Los Angeles.

El cap de setmana, el seu germà Todd i la seua mare, la també actriu Debbie Reynolds, van assegurar que Fisher es trobava “estable”, encara que continuava sota vigilància a l’UCI. El cine la recordarà sempre com la princesa Leia, paper que li va donar fama universal gràcies a la seua tasca en la trilogia original de George Lucas: La guerra de les galàxies( 1977), L’imperi contraataca (1980) i El retorn del Jedi (1983). Com els seus companys Harrison Ford i Mark Hamill, va tornar per al rellançament de la saga Star Wars: El despertar de la força (2015) i ja s’havia confirmat la seua participació a Star Wars: Episodi VIII. El lloc especialitzat TMZ va confirmar ahir que Fisher ja havia rodat totes les seues escenes, per la qual cosa la seua mort no afectarà la producció del film, l’estrena del qual és prevista d’aquí a un any.

La gran popularitat que li va donar Star Wars va venir acompanyada de nombrosos problemes per a ella, i es va enfrontar a addiccions a les drogues i a l’alcohol, a més de patir trastorn bipolar. Com a intèrpret va deixar la seua empremta en els films Blues Brothers, Hannah i les seues germanes o Quan en Harry va trobar la Sally, encara que va ser com a escriptora com va reconduir amb èxit la seua carrera gràcies, per exemple, a Postals des de Hollywood, novel·la que arribaria al cine el 1990 amb guió de Fisher i Meryl Streep i Shirley MacLaine com a protagonistes. Fisher havia presentat recentment el seu llibre de no-ficció The Princess Diarist, enquè relatava la seua experiència a Star Wars, i haviaparticipat en el rodatge de la sèrie de TV Catastrophe.

tracking