SEGRE

POLÍTICA CULTURAL EQUIPAMENTS

La biblioteca de Bellpuig porta llibres a casa dels veïns

Préstec i lectura per a usuaris amb dificultats de mobilitat o de visió

Un grup de voluntàries, ahir, amb la directora de la biblioteca i responsables polítics de Bellpuig.

Un grup de voluntàries, ahir, amb la directora de la biblioteca i responsables polítics de Bellpuig.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Biblioteca Municipal Isidor Cònsul de Bellpuig no vol que cap dels veïns d’aquesta localitat de l’Urgell es quedi sense poder gaudir dels llibres i els fons documentals que té l’equipament, de forma que ha posat en marxa el nou projecte La biblioteca es belluga per tu per atansar la cultura i tota mena de coneixements als veïns. La responsable de la biblioteca, Dolors Garriga, va explicar ahir que el projecte se centra en “el servei de préstec i de lectura a domicili”, i està especialment dirigit a “persones amb problemes de mobilitat que poden tenir dificultats per accedir a l’equipament (sigui de forma permanent o temporal) o persones amb problemes de visió a les quals els agrada llegir però no poden o els suposa un gran esforç fer-ho”. El projecte compta ara amb nou voluntaris, la majoria estudiants d’institut, que s’encarregaran de portar el material de préstec al domicili dels usuaris, siguin llibres, contes, novel·les, revistes, CD o DVD. Alhora, en cas que ho desitgin, els voluntaris llegiran també per als usuaris.

El regidor Ramon Gassó va destacar que “aquesta iniciativa mostra la voluntat que té la biblioteca de Bellpuig d’adaptar-se al segle XXI i que la converteix en el punt cultural de referència de la localitat; aquest equipament cultural ha deixat de ser un espai estàtic de consulta i s’ha transformat en un espai actiu, en el qual succeeixen coses, sessions de contacontes, presentacions literàries o bé tallers per ensenyar a utilitzar telèfons mòbils, entre altres activitats”.

Difusió en botigues i residènciesEl projecte La biblioteca es belluga per tu s’ha donat a conèixer entre els professionals del CAP i de les dos residències de Bellpuig; s’han repartit cartells entre els comerços, i també es difon per les xarxes socials. Per sol·licitar el servei, és necessari que l’usuari disposi del carnet de la biblioteca i es posi en contacte amb l’equipament a través del telèfon 973 322 274 o mitjançant correu electrònic a biblioteca@bellpuig.cat. L’alcalde, Salvador Bonjoch, va afirmar que “aquesta nova iniciativa pretén també captar nous usuaris” per a la biblioteca.

tracking