SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CONFERÈNCIA

La Paeria ‘ven’ a Madrid el patrimoni cultural i artístic de Lleida

L’alcalde, Àngel Ros, al Centre Blanquerna

L’alcalde, Àngel Ros, va presentar ahir al Centre Blanquerna de Madrid el patrimoni cultural de Lleida.

L’alcalde, Àngel Ros, va presentar ahir al Centre Blanquerna de Madrid el patrimoni cultural de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va difondre ahir a Madrid el patrimoni cultural i artístic de Lleida, amb especial èmfasi en les efemèrides que se celebraran al llarg del 2017 dedicades a Enric Granados i Màrius Torres. L’alcalde, Àngel Ros, va oferir una conferència al Centre Cultural Blanquerna, seu del Govern de la Generalitat a la capital madrilenya, abans de visitar avui la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur.

Ros va recordar que durant aquest any també s’inaugurarà el Parador de Turisme a l’edifici de l’antic convent del Roser i seguiran les obres de millora al Turó de la Seu Vella, alhora que avança en el seu camí per ser reconegut com a Patrimoni Mundial de la Unesco. En l’acte, presentat pel delegat de la Generalitat, Ferran Mascarell, Ros va estar acompanyat pels tinents d’alcalde de la Paeria Montse Parra i Rafael Peris –responsables de les àrees de Cultura i de Turisme, respectivament–, així com la regidora Ángeles Ribes, el director del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, i el director del Museu Morera, Jesús Navarro. Ros va subratllar la condició de Lleida com a capital cultural, i va recordar que la Paeria té previst licitar a l’abril les obres de remodelació de l’edifici de l’antiga Audiència per convertir-lo en la seu definitiva del Museu Morera, del qual se celebra el centenari aquest 2017.

Ros recorda la previsió de licitar a l’abril les obres a l’antiga Audiència per acollir el Museu Morera

L’alcalde també va destacar el calendari d’activitats per celebrar el cent cinquantè aniversari del naixement d’Enric Granados –començant per l’exposició que s’inaugurarà demà al Museu de Lleida: Granados, de París a Goya– i la commemoració del centenari de la mort del poeta Màrius Torres, amb propostes literàries com la celebració del nou festival de poesia Mahalta.

tracking