SEGRE

XARXES SOCIALS

La Fiscalia analitzarà tuits sobre la mort de Bimba Bosé per si existeix delicte

La Fiscalia analitzarà tuits sobre la mort de Bimba Bosé per si existeix delicte

La Fiscalia analitzarà tuits sobre la mort de Bimba Bosé per si existeix delicte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscal de Sala de Criminalitat Informàtica, Elvira Tejada, ha sol·licitat a les forces de seguretat que li remetin els tuit injuriosos i ofensius publicats després de la mort de la cantant i actriu Bimba Bosé, per analitzar si alguns d’ells incorren en un delicte d’odi pel seu contingut homòfob.

Fonts fiscals han explicat que l’objectiu de Tejada amb aquesta petició a Policia i Guàrdia Civil és examinar amb deteniment tots aquests comentaris ofensius publicats a Twitter després de la mort dilluns a conseqüència d’un càncer de Bimba Bosé.

Una vegada la fiscal estudiï aquests comentaris avaluarà la possibilitat d’emprendre alguna actuació penal, que només podria promoure en el cas dels missatges amb al·lusions a l’homosexualitat, ja que els autors d’aquests comentaris podrien haver comès un delicte d’odi, tipificat a l’article 510 del Codi Penal.

Amb tot, les fonts assenyalen que es tracta d’un assumpte "molt complicat" jurídicament, ja que en el cas de comentaris injuriosos contra una persona només el perjudicat pot iniciar accions penals.

Va ser el cas dels missatges també publicats a Twitter després de l’assassinat el 2014 de la llavors presidenta de la Diputació de León Isabel Carrasco, un crim que va desencadenar a la xarxa social insults, amenaces i fins tuits que feien apologia de l’assassinat.

Uns delictes previstos al Codi Penal i pels que van ser detinguts i imputats tres persones.

També accions legals es van emprendre el juliol de l’any passat després de la mort del torero Víctor Barrio en una 'corrida' a Terol. La Fundació Toro de Lidia va recopilar més de mig centenar de missatges vexatoris publicats en diferents xarxes socials i va acudir a la Policia a denunciar-los.

Avui, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, s’ha mostrat contundent amb aquest tipus de comportaments perquè, ha advertit, "ningú no pot pensar que està al marge de la llei" a les xarxes socials i utilitzar-les "per a l’ofensa i el compliment de delictes.

Catalá ha defensat que aquests comentaris sobre Bimba Bosé siguin investigats i que s’identifiqui els seus autors, de manera que la Fiscalia i els jutjats determinin si constitueixen algun delicte.

tracking