SEGRE

PUBLICACIONS LLIBRES

Tradueixen al castellà la 'Guia de Lleida' del CAEM

Escrita per cinc investigadors i dirigida per Ximo Company || L’edició en català va sortir a la venda el desembre del 2015

Company estudia la primera guia amb Clara López i Meritxell Niñá.

Company estudia la primera guia amb Clara López i Meritxell Niñá.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guia de Lleida. Una gran ciutat tota per descobrir ja ha estat traduïda al castellà. Està previst que aquesta nova edició arribi a les llibreries en els propers dies, segons va explicar a SEGRE el catedràtic d’història de l’art Ximo Company, director dels cinc investigadors d’història de l’art que van participar en l’elaboració del llibre, la primera versió del qual en català es va presentar el desembre del 2015. Company va assenyalar que han aprofitat la traducció per incloure alguns elements que no figuraven a l’original. Així mateix, va explicar que consideraven el volum una necessitat després de constatar l’interès d’institucions com la Fundació de la Universitat de Lleida per obsequiar alguns dels seus visitants. També hi va mostrar la seua predisposició el Centre Cultural Blanquerna després d’una estada de Company a l’equipament, per citar un exemple. En aquest sentit, Company va mostrar el seu convenciment que també seria útil per als turistes que visiten la ciutat procedents de fora de Catalunya. El volum ha estat editat pel Centre d’Art d’Època Moderna (CAEM) de la UdL, que dirigeix el mateix Company. “Dignifica la capital de Ponent”, va assenyalar l’historiador.

En aquest sentit, Company va explicar que el volum havia incorporat nous elements com per exemple l’associació de pessebristes, a banda d’afegir-hi informació sobre alguns aspectes presentats ja en l’edició original o corregir algunes dades.

Així mateix, Company es va mostrar molt satisfet de l’acceptació del volum entre els lleidatans, ja que en català ha arribat a la segona edició.

Afegeix informació d’entitats i elements patrimonials La Guia de Lleida recorre la ciutat mostrant diferents aspectes de la capital del Segrià que inclouen des del seu patrimoni artístic i monumental fins als museus, passant per les tradicions, la gastronomia, els restaurants, algunes propostes lúdiques i educatives, botigues, hotels o l’Horta, entre molts altres aspectes.

tracking