SEGRE

PUBLICACIONS NOVETAT

Seguint el Quixot per Lleida

Guia turística amb setze pobles, vuit de Lleida, pels quals hauria passat el gentilhome fins a arribar a Barcelona || Obra de l’editorial lleidatana Apostroph

Un moment de la presentació de la ‘Guia del Quixot per terres de parla catalana’, ahir a la Paeria.

Un moment de la presentació de la ‘Guia del Quixot per terres de parla catalana’, ahir a la Paeria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El suposat itinerari de Don Quixot i Sancho Panza per terres catalanes a la novel·la de Miguel de Cervantes s’ha convertit en una ruta literària amb l’editorial Apostroph, liderada per Annabel Encontra i Alexandra Cuadrat, amb motiu del 400 aniversari de la mort de l’escriptor. Ha estat amb el llibre Guia del Quixot per terres de parla catalana, escrit per les mateixes editores, amb fotografies de Llorenç Melgosa, il·lustracions de Jordi Zaldívar i pròleg de la periodista de SEGRE Anna Sàez (un dels articles de la qual va inspirar les editores), que ahir es va presentar al Saló de Plens de la Paeria.

El volum recorre setze pobles des de Fraga fins a Barcelona, entre aquests vuit de Ponent: Alcarràs, Lleida, Bell-lloc, Mollerussa, Bellpuig, Tàrrega, Cervera i els Hostalets. Per això, les autores han estudiat com era cada un d’aquests el 1615, l’any en què transcorre.

Estudien que les fotografies de Llorenç Melgosa d’aquest projecte protagonitzin una exposició

Van estudiar textos d’antics viatgers com Henry Cook, han afegit llegendes i, com a bona ruta turística, festes, restaurants i allotjaments. “Hem investigat moltíssim”, explicaven ahir Encontra i Cuadrat. A través de les seues indicacions, Melgosa va “descobrir” llocs en els quals mai havia estat, que immortalitza poèticament amb la seua càmera. Per la seua part, l’alcalde Ros va assegurar que “és fantàstic que Lleida es difongui en una guia fictícia d’un dels llibres més importants de la literatura universal”.

En aquella iniciativa, quatre escriptors de Lleida i de la resta de Catalunya van emular els fets de Villa Diodati de fa 200 anys, d’on van sortir textos tan emblemàtics com el Frankenstein de Mary Shelley.

El seu pròxim projecte, els relats de terror de Torrebesses Tremola El pròxim projecte editorial d’Apostroph és la publicació dels relats de terror escrits pels quatre autors que l’octubre passat es van tancar al Castell Palau de Torrebesses durant un cap de setmana.

tracking