SEGRE

'Moonlight' roba el protagonisme a 'La La Land' després d'un error històric

Fotografía cedida por la Academia de Artes y Ciencias Cinematográficas (AMPAS, por sus siglas en inglés), en la que aparece el elenco de

'Moonlight' roba el protagonisme a 'La La Land' després d'un error històricEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Semblava que la nit anava a acabar per a "La La Land", guanyadora de sis Òscar, amb un epíleg "fet a Hollywood", però l’error històric en anunciar la millor pel·lícula, que va anar a parar a "Moonlight", li va robar el protagonisme en un inesperat gir final.

Tot apuntava a què "La La Land", després d’obtenir els guardons al millor director (Damien Chazelle), millor actriu (Emma Stone), millor banda sonora original, millor cançó original ("City of Stars"), millor disseny de producció i millor fotografia, es coronaria com a millor pel·lícula i, de fet, així ho van anunciar Warren Beatty i Faye Dunaway.

Tanmateix, alguna cosa no encaixava.

Es va notar al rostre del veterà actor, que en obrir el sobre va llançar un gest d’estranyesa al seu voltant. A la parella li havien fet entrega del sobre equivocat. Tanmateix, com a ningú de l’Acadèmia no es va pronunciar, Beatty va prosseguir i li va passar el sobre a Dunaway, que va llegir el nom de "La La Land" Que apareixia al costat de Emma Stone, el premi entregat just abans.

"Hi ha un error. 'Moonlight', vosaltres sou els guanyadors de la millor pel·lícula. Això no és una broma", va advertir Jordan Horowitz, un dels productors de "La La Land", quan ja estava tot l’equip a l’escenari.

I Barry Jenkins, director de "Moonlight" i que instants abans havia guanyat l’Òscar al millor guió adaptat, simplement va tenir temps d’afirmar: "Al diable amb els somnis perquè això és realitat".

Aquest potent drama independent també es va alçar amb l’Òscar al millor actor de repartiment, per a Mahershala Ali, que es va convertir en el primer intèrpret musulmà en guanyar el premi de l’Acadèmia i va ser pare per primera vegada fa quatre dies.

La nit no va ser finalment el conte de fades amb què somiava "La La Land", però sí que ho va ser per al seu director, Damien Chazelle, que es va convertir en el realitzador més jove de la història, 32 anys i un mes, en alçar-se amb el trofeu.

"Aquesta és una pel·lícula sobre amor i jo em vaig enamorar mentre rodava. Significa tot que siguis aquí avui amb mi", va dir Chazelle referint-se a Olivia, la seua parella.

Emma Stone va guanyar com a millor actriu i es va imposar a Isabelle Huppert ("Elle"), Ruth Negga ("Loving"), Natalie Portman ("Jackie") i Meryl Streep ("Florence Foster Jenkins").

Stone va dir, en el seu discurs posterior en sala de premsa, que "Moonlight" és "una de les millors pel·lícules de la història" i que la situació viscuda a l’escenari havia estat "un dels moments més bojos de tots els temps".

Per la seua part, Casey Affleck va obtenir l’Òscar al millor actor pel drama "Manchester By The Sea" i va dedicar la victòria a Kenneth Lonergan, director de la cinta i guanyador de l’estatueta al millor guió original: "Sense ell no estaria aquí, segur."

Viola Davis va completar els premis d’interpretació amb l’Òscar a la millor actriu de repartiment, per "Fences".

La gala, de tres hores i 45 minuts de durada, va prendre un caire molt acolorit i juvenil amb l’arrencada musical oferta per Justin Timberlake i la seua cançó nominada "Can’t Stop the Feeling", que va posar a ballar a tot el Teatre Dolby, inclosos Denzel Washington, Charlize Theron, l’espanyol Javier Bardem, i l’esposa del cantant, Jessica Biel.

Durant la primera meitat de la cerimònia hi va haver un repartiment divers de guanyadors, i "La La Land" no es va fer amb el seu primer Òscar fins passats els primers 100 minuts de la gala.

Entre les notes més cridaneres va destacar l’Òscar al millor vestuari aconseguit per Colleen Atwood per a "Fantastic Beasts and Where to Find Them", la primera estatueta daurada aconseguida per una cinta de l’univers Harry Potter.

La saga original va ser nominada en 14 ocasions, però mai no es va emportar la victòria.

A més, "O.J: Made in America", guanyadora de l’Òscar al millor documental, es va erigir a la cinta de més durada mai no condecorada en els premis de l’Acadèmia, amb un metratge de 7 hores i 47 minuts.

Així mateix, el perdedor més gran en la història dels Òscar fins ara, Kevin O'Connell, va trencar la maledicció després de 21 nominacions i es va alçar amb el triomf en la categoria de millor barreja de so, per "Hacksaw Ridge" juntament amb Andy Wright, Robert Mackenzie i Peter Grace

Durant la vetllada també es va recordar als guanyadors dels Òscar tècnics, entre qui figurava l’espanyol Marcos Fajardo, guardonat per la creació del software "Arnold" un programa d’efectes especials utilitzat en superproduccions com "Gravity" o "Iron Man 3".

tracking