SEGRE

LLIBRES PUBLICACIONS

Alexandra Cuadrat presenta a Lleida la novel·la policíaca ‘Memòria d’un crim’

Vidal Vidal i l’autora, Alexandra Cuadrat, ahir a la Biblioteca.

Vidal Vidal i l’autora, Alexandra Cuadrat, ahir a la Biblioteca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escriptora i advocada lleidatana Alexandra Cuadrat va presentar ahir a la Biblioteca Pública de Lleida la seua tercera novel·la policíaca, Memòria d’un crim, publicada per Edicions Apostroph, segell editorial creat fa poc més d’un any per ella mateixa juntament amb Annabel Encontra.

En un acte conduït per l’escriptor Vidal Vidal, l’autora va explicar la trama d’una obra negra ambientada a l’Empordà i amb reminiscències de la Guerra Civil.

La història arranca en un sopar en el qual un professor d’història reuneix cinc octogenaris perquè li parlin de les seues vivències durant la Guerra Civil, amb l’objectiu d’incloure-les a la seua tesi doctoral. Tanmateix, al matí següent, el protagonista apareix mort i tot apunta que l’autor del crim ha estat un dels avis. De forma paral·lela, l’inspector Santamar –que Cuadrat convertirà en protagonista d’una saga– s’està curant de les seues ferides en un hotel de l’Escala, a l’Empordà, on transcorre la novel·la. Després d’assabentar-se dels fets, començarà a investigar ajudant el sergent local dels Mossos a desentranyar el cas, en el qual a més es van succeint diverses morts. Totes tenen un fet en comú: un episodi de la guerra que va tenir lloc al poble i que els seus testimonis són reticents a explicar.

tracking