SEGRE

CINE CERTAMEN

Animac per a tots els públics

La 21 Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya arranca avui a la Llotja de Lleida || Projeccions, tallers i conferències fins diumenge

Alumnes de l’Escola Miquel Baró de Seròs, ahir a la Llotja abans d’una projecció d’Animac.

Alumnes de l’Escola Miquel Baró de Seròs, ahir a la Llotja abans d’una projecció d’Animac.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 21 edició de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya Animac arrancarà avui de forma oficial a la Llotja de Lleida, amb un ampli programa d’activitats i projeccions fins diumenge de 7 llargmetratges, 200 curtmetratges i altres peces animades per a tots els públics. De fet, els primers espectadors del certamen han sigut els escolars d’una seixantena de centres educatius de Lleida i el Segrià, més de 9.500 alumnes que han assistit des de dilluns a les projeccions especials matinals d’Animac, que culminaran avui i demà.

La inauguració del festival, a les 20.30 h amb entrada gratuïta, oferirà al públic una selecció de curts representatius d’aquesta edició, que té per lema Contra el vent, amb l’objectiu de fer visibles els artistes que moltes vegades van a contracorrent.

Més de 9.500 alumnes d’uns 60 centres educatius participen en les sessions matinals d’Animac

L’acte comptarà amb dos convidats especials: l’holandès

Michael

Dudok de Wit, amb nominacions als Oscars i els Bafta, els premis del cine britànic, i l’ucraïnès Igor Kovaliov, director de Rugrats, pel·lícula basada en la telesèrie homònima. A més, Jordi Amorós rebrà el guardó especial d’Animac a la trajectòria professional. Amorós va realitzar el primer llargmetratge animat català, Despertaferro, i la primera pel·lícula d’animació per a adults a Espanya, Historias de amor y masacre, que es projectarà a partir de les 22.30 hores.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va assistir ahir a una de les sessions escolars i va visitar en un altre espai de la Llotja el muntatge d’Animacrea, que com cada any és el gran motor creatiu del certamen, amb tallers oberts i gratuïts organitzats per les millors escoles i cursos d’animació de Catalunya.

Ros va recordar que Lleida aposta pel sector audiovisual, que ja treballa en aquest terreny, amb equipaments i professionals del Magical Media i del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya.

En el programa d’activitats paral·leles d’avui destaca la conferència a les 16.00 hores de Jordi Gasull, coguionista de pel·lícules d’èxit com Atrapa la bandera i Tadeo Jones, i l’Animac de Nit, a la Casa de la Bomba a partir de les 24.00 hores.

tracking