SEGRE

música

Carlos Vives i Shakira, demandats per plagi pel seu tema 'La bicicleta'

El denunciant és el cubà Liván Rafael Castellano Valdés, autor del tema 'Yo te quiero tanto’, de 1997

Carlos Vives i Shakira, demandats per plagi pel seu tema 'La bicicleta'

Carlos Vives i Shakira, demandats per plagi pel seu tema 'La bicicleta'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat mercantil número 12 de Madrid ha admès a tràmit una querella contra Carlos Vives i Shakira per presumpte plagi del seu tema "La bicicleta", plantejada pel cubà Liván Rafael Castellano Valdés, que assegura que copia fragments del seu tema "Yo te quiero tanto", de 1997.

El cantant cubà argumenta en la seua demanda, que va anunciar a finals de l’any passat encara que ha estat ara quan un jutjat madrileny l’ha admès a tràmit, que li va enviar a Vives, a través de Sony ATV, "una mostra" del seu tema perquè la cantés, però el colombià va decidir reproduir "un fragment" de la mateixa sense la seua autorització.

En la tornada de Shakira i Carlos Vives canten "que te sueño y te quiero tanto", i en el de Liván "yo te quiero, yo te quiero tanto".

La denúncia ha estat interposada per l’editora i representant del cubà, MDRB (Maryla Dianik Romeu) Music, contra Sony Music Latin, Sony Music Entertainment, Sony ATV Publishing hòldings Spain, EMI Music Publishing Spain, Shakira, Carlos Vives i Andrés Eduardo Castro.

Fonts de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) han informat  que davant de la demanda han decidit suspendre l’abonament de les quantitats que corresponen per drets d’autor.

El Reglament Intern de la SGAE preveu la suspensió d’aquests drets en tant no se substanciï la demanda, el que no pressuposa ni entrar en l’assumpte ni que es endavant al fallo judicial.

A partir d’ara, demandats i demandants disposaran de 20 dies per aportar els documents i proves que estimin oportuns en defensa de les seues respectives actuacions.

El tema de "La bicicleta", registrat per Carlos Vives i Shakira i produït per Andrés Castro, que comença amb cúmbia colombiana, "vallenato" i finalitza amb "reggaeton", va guanyar el Grammy Llatí a millor cançó el 2016 i ha venut al món més de 210.000 còpies.

tracking