SEGRE

MÚSICA GRUPS

Els Amics de les Arts: “Només som quatre tios amb els peus a terra que s'ho passen bé tocant”

Els Amics de les Arts firmen discos a Lleida

Els Amics de les Arts van firmar discos ahir al Media Markt de Lleida davant més d’un centenar de fans.

Els Amics de les Arts van firmar discos ahir al Media Markt de Lleida davant més d’un centenar de fans.

Creat:

Actualitzat:

“La música té una cosa molt peculiar: és intangible, immaterial, però et fa ballar, riure, plorar... És un estrany poder”, van argumentar ahir a Lleida Els Amics de les Arts. El quartet barceloní de pop-folk va congregar més d’un centenar de fans al Media Markt en una firma de discos promocional del seu últim treball discogràfic, Un estrany poder, publicat la setmana passada.

“Més que un estrany poder sobre els fans, tenim una estranya sort de poder viure de la música cantant en català, un fet que suposa un mercat reduït”, va explicar a SEGRE Dani Alegret, el teclista de la banda. Després de tres álbums d’èxit, continuen controlant la fama. Joan Enric Barceló, guitarrista i cantant, va assegurar que “si algú cantant en català es posa subidito, és que no en té ni idea. Només som quatre tios que toquem de peus a terra i que s’ho passen bé tocant”.

El festival Re-sona de Torrefarrera, el 29 d’abril, amb l’únic concert del quartet previst a Ponent

Per a aquest nou disc, van confiar en el productor escocès Tony Doogan, un “entrenador” que “es va sorprendre que poguéssim viure de la música en un mercat com el català, que ja havíem trobat el públic i que ara només havíem d’explorar-lo més profundament”, va afegir Barceló. Ferran Piqué, guitarrista i cantant, va assenyalar que “el resultat ha estat un so més compacte, més contundent”.

Per comprovar-ho en directe caldrà esperar el 20 d’abril, en el primer concert de la gira a Llinars del Vallès. El 29 d’abril oferiran de moment el seu únic concert a Ponent, al festival Re-sona de Torrefarrera, que ahir van aprofitar també per presentar-lo en un acte en l’IEI.

Els Amics de les Arts a Cafeïna

tracking