SEGRE

ENTITATS NOMENAMENTS

Manel Montañés, gestor de l'Acadèmia Catalana de la Música

La direcció del Som Cinema, entre els últims càrrecs del lleidatà

Manel Montañés.

Manel Montañés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El músic, periodista i gestor lleidatà Manel Montañés es convertirà la setmana que ve en el gerent de l’Acadèmia Catalana de la Música, ubicada a Barcelona. L’exdirector del festival Som Cinema de Lleida va explicar que “es tracta d’un projecte en fase d’estructuració que vol reunir les diferents associacions professionals, no professionals i tot el sector de la música amb l’objectiu d’incidir en les polítiques culturals que l’incumbeixen”. De moment, els reptes immediats són “consolidar el projecte a nivell intern i intentar ampliar el nombre d’associacions que formin part de l’Acadèmia”, segons va explicar en declaracions a SEGRE després de matisar que “les actuacions concretes no podrem establir-les fins més endavant, quan comencem a treballar en el projecte”.

L’Acadèmia va començar a caminar fa quatre anys, amb l’objectiu d’“unir, defensar i promocionar els interessos dels professionals que configuren el panorama musical des de la seua activitat creadora, acadèmica, industrial o auxiliar”, a més d’“aglutinar els professionals del sector creatiu, tècnic i de producció musical de Catalunya”.

És a partir de la creació del Pla Integral de la Música per part del departament de Cultura de la Generalitat l’any passat que l’Acadèmia podrà començar a consolidar-se i professionalitzar-se, segons va apuntar el seu gerent. Manel Montañés s’ha dedicat durant dècades a la gestió cultural i d’entitats. Entre aquestes, destaca la seua vinculació amb la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, de la qual va ser codirector i director gerent del Patronat de la Fira als anys noranta. També va assumir la direcció artística del Mercat de la Música Viva de Vic entre els anys 2004 i 2007 i la del festival Som Cinema des del 2008 fins al 2015.

tracking