SEGRE

CINE CERTAMEN

La secció documental de la Mostra, amb 8 pel·lícules de sis nacionalitats

Del 27 al 30 de març, a la UdL a Cappont

Imatge del documental colombià ‘Atentamente’.

Imatge del documental colombià ‘Atentamente’.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit pel·lícules documentals de sis nacionalitats diferents competiran a la secció oficial de documentals de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, organitzada per la Paeria i el Centre Llatinoamericà de Lleida. En el marc de la col·laboració entre la Universitat de Lleida i la Mostra, els vuit títols es projectaran del 27 al 30 de març a l’auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont de la UdL, un espai que acollirà també les master class i projeccions programades en les sessions especials del certamen. Les projeccions arrancaran el dilluns 27 amb una sessió especial: el documental recentment guanyador del premi Goya Frágil equilibrio, de Guillermo García López. Fins al dijous 30, el públic també podrà disfrutar dels documentals Atentamente (Colòmbia), El monstruo en la piedra (França), Las calles (Colòmbia), Las lindas (Argentina), Los ofendidos (Salvador), Paciente (Colòmbia), Estados clandestinos (Uruguai-Espanya) i El viento sabe que vuelvo a casa (Xile). El jurat que valorarà aquestes cintes estarà compost, com en els últims anys, per docents de la UdL; la medievalista alemanya Karen Stöber; la professora Laia Fernández, i el professor lleidatà Jordi Cano.

D’altra banda, també en sessions especials el públic podrà veure una selecció de cintes guardonades en la passada edició de la Mostra de Curtmetratges per la Identitat, el desembre passat a Barcelona, així com les pel·lícules El laberinto de Octavio Paz (Espanya, 2016) i Lágrimas de Wayronco (Espanya, 2007).

En sessió especial es projectarà el documental guanyador de l’últim Goya, ‘Frágil equilibrio’

La secció oficial de llargmetratges de la Mostra es concentrarà aquest any del dijous 30, amb l’acte inaugural, fins al diumenge 2 d’abril.

tracking