SEGRE

PATRIMONI

Troben a Irgo la pila d'aigua beneïda desapareguda d'una l'església del Pont de Suert

Troben a Irgo la peça de pedra que va desaparèixer d’Esperan, un altre nucli del Pont de Suert || Una veïna de la zona la descobreix mentre passejava

La ‘reapareguda’ pila d’aigua beneïda, ahir en un pedestal al costat de l’ermita de Sant Salvador d’Irgo.

La ‘reapareguda’ pila d’aigua beneïda, ahir en un pedestal al costat de l’ermita de Sant Salvador d’Irgo.

Creat:

Actualitzat:

La pila d’aigua beneïda desapareguda de l’església romànica de Sant Sadurní al poble d’Esperan, un nucli del Pont de Suert, va ser descoberta aquest dijous a l’ermita de Sant Salvador d’Irgo, un altre nucli proper de la capital de l’Alta Ribagorça. Els Mossos van rebre la denúncia de la desaparició d’aquesta peça de pedra –com va publicar SEGRE divendres passat–, interposada per un veí de la zona que se’n va adonar durant una excursió al temple que algú s’havia emportat aquesta pila d’aigua. Al tractar-se d’un nucli despoblat resulta difícil saber la data de la desaparició, encara que l’última vegada que es va constatar que era al seu lloc va ser el dia de Nadal de l’any passat.

Casualment, després de publicar SEGRE la desaparició, la pila d’aigua beneïda ha aparegut ràpidament.

Una veïna de Gotarta, un altre nucli del Pont de Suert proper a Esperan, la va identificar ahir mentre passejava d’excursió per l’ermita de Sant Salvador d’Irgo. La pila estava col·locada en un pedestal al costat de l’entrada d’aquest petit temple romànic. Immediatament va donar avís a les autoritats policials, que es van traslladar a la zona per comprovar l’estat de la peça, assegurar que es tracta de la pila desapareguda i investigar possibles pistes sobre l’autor o els autors de la sostracció i posterior devolució.

Els Mossos d’Esquadra es van emportar la pila d’aigua, a l’espera de decidir la seua destinació final. L’església d’Esperan, del bisbat de Lleida, es troba en molt mal estat de conservació. El museu a l’Església Vella del Pont de Suert podria acollir la pila.

tracking