SEGRE

PATRIMONI CONVENIS

Coll de Nargó i Isona i Conca Dellà, nous campus de la UAB

D’arqueologia i paleontologia, i seran un element dinamitzador del territori

Margarita Arboix, Martí Riera i Salvador Moyà, ahir a Coll de Nargó firmant el conveni.

Margarita Arboix, Martí Riera i Salvador Moyà, ahir a Coll de Nargó firmant el conveni.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coll de Nargó i Isona i Conca Dellà es convertiran en les dos noves seus del Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ja compta amb diverses seus per tot Catalunya. Es coneixeran com a Campus de Coll de Nargó i Campus del Pallars Jussà, després del conveni firmat ahir als dos municipis.

La UAB, juntament amb l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, mantenen des de fa anys col·laboracions amb els ajuntaments d’Isona i Conca Dellà i de Coll de Nargó, que es concreta en pràctiques de camp de paleontologia, així com diversos projectes d’investigació i treballs paleontològics en els jaciments del Pallars Jussà i de Coll de Nargó. El director de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, Salvador Moyà, va assegurar que “el campus permetrà una interrelació més gran entre les dos institucions i potenciarà la capacitat d’ensenyament en el camp de la paleontologia”.

La creació dels Campus de Paleontologia de la UAB possibilitarà la investigació i el desenvolupament científic i constituirà una eina “essencial” en la formació dels estudiants. A més, seran un “element dinamitzador” del patrimoni paleontològic i geològic dels municipis, ja que contribueixen a promoure diversos jaciments i el Museu de la Conca Dellà i Dinosfera com a punts de referència al Pirineu. En aquest sentit, la rectora de la UAB, Margarita Arboix, va assenyalar que “els campus ens lliguen al territori i això coincideix amb la nostra voluntat de ser una universitat general”.

Nou campus a tot CatalunyaLes dos noves seus s’uniran a les set amb les quals ja compta el Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la UAB: la Noguera, la Draga, el Castellot, Torre Llauder, Mines de Gavà, Vall d’en Bas i Guissona. Els actes de presentació de les dos seus van comptar amb la presència dels esmentats Arboix, Moyà; l’alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera; la primera tinenta d’alcalde d’Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella; el vicerector d’Investigació i transferència de la UAB, Armand Sánchez, i el de Relacions Institucionals de la UAB, Carlos Sánchez.

tracking