SEGRE

ART URBÀ

El festival d'art mural de Penelles vol pintar l'església

Del 5 al 7 de maig, amb dibuixos i colors, pendent del vistiplau del bisbat

Façana de l'església de Sant Joan Baptista de Penelles.

PenellesGar Gar Festival

Creat:

Actualitzat:

La façana i el porxo davanter d’entrada de l’església parroquial de Penelles, un edifici de poc més de cinquanta anys, podria canviar radicalment d’aspecte d’aquí a un mes. L’arrebossat i els maons vista de les parets adquiririen un nou color si prospera la idea dels organitzadors de la segona edició del Gar Gar Festival, que se celebrarà del 5 al 7 de maig. El certamen, que l’any passat es va estrenar amb més d’una vintena d’artistes nacionals i internacional pintant uns 800 metres quadrats de murs, parets i façanes d’edificis d’aquesta localitat de la Noguera, ha pensat aquest any en la façana principal del temple de Sant Joan Baptista com una nova i singular tela d’art urbà. Això sí, la materialització del projecte està pendent del vistiplau del propietari de l’edifici, el bisbat d’Urgell.

En principi, els responsables de patrimoni arquitectònic de la diòcesi han acollit de bon grat la idea, encara que la llum verda final dependrà del vistiplau als esbossos que els presentarà pròximament l’organització. Maria del Mar López-Pinto, de l’empresa de disseny gràfic Binomic, ubicada a Penelles i d’on va nàixer l’any passat la idea del festival, va explicar ahir a SEGRE que “el projecte va sorgir del mateix ajuntament, que ho va plantejar al rector.

L’objectiu és donar un punt de llibertat a l’artista que accepti aquest repte, però amb colors molt integrats en l’entorn i entenent que es tracta de la façana d’una església oberta al culte, que cal tractar amb el respecte pertinent”.

López-Pinto va afegir que, “si al final els esbossos no agraden, doncs no es farà”.

El cartell de participants, que es farà públic pròximament, “serà un bon mix d’artistes internacionals i de lleidatans, de qui ja hem obtingut una bona resposta”, va explicar Maria del Mar López-Pinto.

L’any passat, l’accent lleidatà va venir de mans de Lily Brik i Ciscoksl. Seran tres intenses jornades en què la població acollirà també diversos tallers per a adults i nens, concerts, exposició i venda d’art, food trucks i cervesa artesana.

El Gar Gar Festival, fusió d’artistes internacionals i lleidatans La segona edició del Gar Gar Festival ja té en cartera més de 800 metres quadrats de parets de Penelles –a part del projecte de l’església– perquè muralistes i practicants d’art urbà sorprenguin amb les seues creacions durant el cap de setmana del 5 al 7 de maig, coincidint amb la Fira del Món Rural d’aquesta localitat.El cartell de participants, que es farà públic pròximament, “serà un bon mix d’artistes internacionals i de lleidatans, de qui ja hem obtingut una bona resposta”, va explicar Maria del Mar López-Pinto. L’any passat, l’accent lleidatà va venir de mans de Lily Brik i Ciscoksl. Seran tres intenses jornades en què la població acollirà també diversos tallers per a adults i nens, concerts, exposició i venda d’art, food t rucks i cervesa artesana.

tracking