SEGRE

El Festival Imaginària de Binéfar renova la seua aposta per les arts escèniques

Se celebra del 5 a l’11 de juny

La companyia Eugenia Manzanera

El Festival Imaginària de Binéfar renova la seua aposta per les arts escèniques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En la seua cinquena edició, el Festival de Títeres e Imagen en Movimiento Imaginaria, que se celebra entre el 5 i l’11 de juny, inclourà en la seua programació una representació de diferents disciplines artístiques com són el teatre, el circ, la música o la performance; així com una sèrie d’activitats relacionades: cinema, instal·lacions, exposicions, conferències, presentacions de llibres i tallers. Una programació variada i de qualitat amb què la direcció|adreça del Festival consolida la seua aposta per les arts escèniques.

El teatre continuarà tenint un pes important en la programació del Festival de la mà de companyies tan reconegudes com a Teatro Silfo, El ball de Sant Vito, Eugenia Manzanera, El mar del Norte o Tresperté Circo; mentre que la secció musical comptarà, entre altres, amb el grup asturià Petit Pop i els valencians Naima, en col·laboració amb l’artista visual Alba G. Corral.

La programació es completa amb la exposició Bola Va, de PAI - Promotora de Acciones Infantiles, en la que podrem trobar elements abandonats i en desús que prenen de nou vida reconvertint-se en petites i fugaces obres d’art; i amb la instal·lació "Carpa Mundo Títere" de Galiot Teatre, un petit envelat itinerant que conté un museu en miniatura i en el que els visitants podran descobrir diferents modalitats de titelles, tècniques i tradicions mentre realitzen un recorregut pels més de 45 països representats.

Quant a l’apartat musical destaca la presència de Petit Pop, uns vells coneguts del Festival que tornen després d’haver passat per festivals de la talla de Dcode, Sonorama o Kultur Fest. En aquesta ocasió la banda presentarà el seu cinquè àlbum d’estudi "Surf en la bañera", un concert divertit i participatiu per a tota la família; amb el qual explorar l’univers infantil amb emocions intergeneracionals.

El teatre, punt fort del festival

Quant al teatre, clau en la identitat del Festival destaquen la presència de companyies consagrades com a Teatro Silfo, El ball de Sant Vito o Eugenia Manzanera, que conviuen de forma natural amb companyies novelles com la saragossana El marte del norte o l’andalusa, especialitzada al món del circ, Tresperté.

Teatre Silfo arriba de la mà d’"Historia de una muñeca", una obra familiar escrita en els anys 60 per Alfonso Sastre i revisada en l’actualitat sota la direcció de Claudio Hochman. Una faula moderna per aprendre a cuidar les petites coses i protegir el món que ens envolta.

La companyia El balle de San Vito, amb una experiència de més de quinze anys i amb la música en directe com a senya d’identitat, presentarà el seu espectacle "El país de Babia", una reconstrucció de com serien els antics espectacles de titelles de guant.

Eugenia Manzanera, artista i artesana amb ànima de "commedia" italiana, i amb una presència als escenaris avalada pels seus trenta anys de professió, arribarà amb "Retahilando"; una obra en la qual descobrirem com el nostre passat forma parteix del nostre futur.

El Festival Imaginaria està organitzat per l’Ajuntament de Binéfar i compta amb el suport econòmic de la Diputació Provincial d’Osca. Codirigit per Los Titiriteros de Binéfar i Territorio Gestión Cultural, s’ha guanyat un buit al cor de la població binefarense que aporta la seua ajuda desinteressada ja sigui en forma de patrocinis o de voluntariat.

tracking