SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES

L'Esbaiola't amplia un dia el festival

La desena edició del certamen d’Esterri d’Àneu començarà el dijous 20 de juliol i s’allargarà fins al diumenge 23 || Un referent de teatre i circ per al públic familiar a les Valls d’Àneu

Cartell d’Esbaiola’t 2017.

Cartell d’Esbaiola’t 2017.ORIOL RIART

Creat:

Actualitzat:

El Festival Esbaiola’t d’Esterri d’Àneu, de teatre, circ i dansa per a tots els públics, arribarà aquest pròxim estiu a la desena edició amb una novetat destacada: ampliarà un dia el certamen començant les actuacions i activitats el dijous en lloc de l’habitual primera jornada del divendres. Així, l’Esbaiola’t 2017, organitzat per la companyia lleidatana La Baldufa conjuntament amb l’ajuntament de la capital aneuenca, arrancarà el dijous 20 de juliol i es desenvoluparà fins al diumenge 23.

Carles Pijuan, codirector del festival juntament amb Emiliano Pardo i Enric Blasi, els membres creatius de La Baldufa, va explicar a SEGRE que “un any més les arts escèniques per a tots els públics, però sobretot amb espectacles dirigits al públic familiar, seran les protagonistes de la pròxima edició, amb circ, titelles, teatre al carrer, música, jocs i dansa”. Els grups i la programació, a punt de tancar-se, es coneixeran el mes que ve. El que sí que està llest és el cartell d’aquesta nova edició, obra del mateix Carles Pijuan.

“Ens agradaria que el festival creixés cada any perquè cada vegada hi ha una demanda més gran per part del públic, però no podíem acollir més gent durant un sol cap de setmana, moriríem d’èxit”, va comentar Pijuan. “La solució era expandir-se per altres municipis de les Valls d’Àneu o ampliar els dies del festival, que és el que farem aquest estiu a tall de prova per veure com funciona”, va assenyalar el codirector de l’Esbaiola’t.

Les actuacions i activitats del dijous i el divendres estaran concentrades a les tardes. “El públic tindrà més opcions per escollir, des de les famílies que s’estaran quatre dies a Àneu fins als que elegeixin venir un dia o dos, i l’hostaleria i restauració de la zona també se’n beneficiaran”, va afegir.

El 2016 es van vendre més de 6.700 entrades, el 77% de l’aforament A les Valls d’Àneu, esbaiolar- se significa divertir-se, entretenir-se, distreure’s. I això practiquen cada estiu milers d’espectadors de totes les edats al festival d’arts escèniques d’Esterri d’Àneu. La novena edició, l’any passat, va consolidar plenament aquesta oferta cultural amb més de 6.700 entrades venudes, un 77% de l’aforament disponible, i amb 24 espectacles amb el cartell de complet. D’aquí surt aquesta aposta de La Baldufa i l’ajuntament per allargar una jornada més l’Esbaiola’t per continuar creixent sense massificacions d’espectadors, concentrats en un cap de setmana. “Esterri d’Àneu ja és un referent de poble en el qual passen coses cada estiu”, va assegurar Carles Pijuan.

Un capgròs en forma de vaca, símbol del 2017

Des de la primera edició de l’Esbaiola’t, l’any 2008, la imatge d’una vaca ha sigut sempre el símbol del certamen teatral, però en cada ocasió adaptada a alguna circumstància especial. En aquesta ocasió, Carles Pijuan ha ideat com a referent un capgròs en forma de vaca, ja que els capgrossos seran protagonistes al festival. Els escolars d’Àneu elaboraran en un taller uns capgrossos que, juntament amb els de La Baldufa, seran les estrelles de la cercavila del festival, el divendres 21. 

Cartell d’Esbaiola’t 2017.

Cartell d’Esbaiola’t 2017.ORIOL RIART

tracking