SEGRE

ENTREVISTA

Paco Mir: «Després de 'Hits', hi haurà un canvi de cicle o d'orientació a Tricicle»

El popular trio oferirà fins a vuit funcions a Lleida, en dos caps de setmana consecutius a partir de divendres vinent al teatre de la Llotja, del que serà el seu últim muntatge en una trajectòria de quatre dècades

«Després de ‘Hits’, hi haurà un canvi de cicle o d’orientació a Tricicle»

«Després de ‘Hits’, hi haurà un canvi de cicle o d’orientació a Tricicle»DAVID RUANO

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Paco Mir, Joan Gràcia i Carles Sans, Tricicle, desembarcaran a partir de divendres a la Llotja de Lleida per oferir fins a vuit funcions en dos caps de setmana consecutius del seu nou –i últim– espectacle, Hits, amb una dotzena de números i un ampli resum dels millors gags de la seua trajectòria. Paco Mir (a la dreta a la foto) va explicar a SEGRE les interioritats de l’última gira del popular trio.

Hits és una selecció del millor de Tricicle. Per tant, estem davant del millor espectacle de la història del grup?

Sí, sí, és el millor del millor del millor del Tricicle! Creiem que són els números més potents. Hem hagut de deixar de banda alguns que segur que es trobaran a faltar, però tot i així és l’espectacle més llarg que hem fet, amb cent minuts plens de gags que tothom guarda a la memòria.

Gags que es trien a la carta?

Sí, hem fet una selecció de quaranta gags que poden veure’s al nostre web i Facebook. La gent hi pot votar els que prefereix veure a cada localitat on representarem l’espectacle. A Lleida també, clar.

Té trampa aquest mètode?

Una mica sí, perquè el públic sempre acaba escollint el mateix i, per tant, cada dia repetiríem la mateixa funció. Al final, com que l’objectiu és oferir un ventall ampli del que hem fet, anem variant els números, i també en funció del volum d’escenografia que traslladem de ciutat en ciutat.

Com es combinen gags de fa trenta anys i altres de més nous?

El que és més complicat és trobar l’ordre en què els oferim, o sigui, la dinàmica de l’espectacle perquè no hi hagi gaires aturades en l’acció. D’aquesta manera, anem combinant números en els quals apareixem un, els dos o els tres. També hi ha solucions o trucs tècnics, com ara col·locar un vídeo, cosa que ens permet un canvi d’escenari.

Després d’aquests Hits, ja va seriosament que deixen els escenaris?

Sí, jo crec que sí, que ja ens toca una mica, no? Sempre diem que potser no serà un punt final però sí que serà un canvi de cicle o d’orientació. I de ben segur que tindrem més temps per dedicar-nos a altres coses, a dirigir, a produir..., perquè sempre anem a cavall de les funcions.

Com en el futbol, val més retirar-se en plenitud?

Sí, sí. És com en qualsevol treball creatiu, no t’agrada que et facin fora, que no et truquin, que et retirin... Però a nosaltres ens queda molta carrera al davant. Tricicle no desapareixerà, però aquests espectacles ens exigeixen molt físicament i no volem arribar al punt que el públic es pregunti què estan fent allà aquests senyors.

Enyoraran els aplaudiments del públic si es queden al darrere del teló?

Bé, un entrenador de futbol també disfruta a la banqueta del gol del davanter. Tots treballem per a l’èxit d’un espectacle, per a la victòria final, per aconseguir el major nombre de gols per a l’espectador.

Quina és la fórmula de l’èxit de Tricicle?

No crec que existeixi una fórmula determinada. Mai se sap. Al final és una combinació de moltes coses: evidentment de l’obra, però també de la interpretació, del moment, de la publicitat, del màrqueting...

Amb Hits compliran un aniversari redó.

Sí, de moment tenim gira fins al 2019, quan el grup complirà 40 anys.

Quatre dècades, un miracle en aquesta professió?

Sí, i quaranta anys els tres junts! I sempre treballant, perquè hi ha companyies amb aquesta edat però els membres fundadors ja no actuen. La fórmula per continuar junts és el respecte, tenir mà esquerra, i saber que tenim un producte que és únic.

Baixarà l’IVA cultural al teatre, una gran notícia?

Absolutament sí perquè en els últims anys s’ha demostrat que ha baixat el públic que va al teatre i que l’objectiu d’apujar l’IVA per recaptar més no ha funcionat. Companyies i teatres han hagut de tancar. Esperem que això canviï.

tracking