SEGRE

MÚSICA

“Cantaré obres de Granados que mai s'han escoltat a Lleida”

La mezzo Marta Infante i el pianista Jorge Robaina, a l’Auditori

Infante actua avui a l’Auditori.

Infante actua avui a l’Auditori.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mezzosoprano lleidatana Marta Infante i el pianista Jorge Robaina protagonitzaran avui dijous a l’Auditori (20.30 h) un concert dedicat al pianista i compositor Enric Granados titulat Enric Granados, l’últim romàntic, emmarcat en els actes de commemoració del 150 aniversari del seu naixement i el centenari de la seua mort que s’estan celebrant entre el 2016 i el 2017.

Es tracta d’un recital dedicat sobretot a l’obra vocal del compositor, segons va explicar la cantant lleidatana a SEGRE, en el qual es podran escoltar “algunes de les peces trobades recentment arran de les investigacions del centenari i que no s’han escoltat abans a Lleida”, com La Boira, Cançó de gener o Cançoneta, entre d’altres. Per a Infante, la celebració del centenari ha estat una bona ocasió per redescobrir el compositor, no només pels concerts que se li estan dedicant sinó també perquè les diferents investigacions sobre la seua obra i la seua figura aporten peces fins ara desconegudes que poden interpretar-se en els recitals.

El concert d’avui està dedicat a l’obra vocal, encara que també hi haurà una part pianística i una altra sobre compositors romàntics perquè “Granados va ser un creador que es va nodrir molt del romanticisme”. De fet, l’actuació començarà amb peces de Schumann, Brahms i Dvórak, “que permetrà al públic comprovar com pot evolucionar la música de Granados”. En la part pianística, Robaina interpretarà obres del lleidatà tan conegudes com els Valsos poètics, les Cançons amatòries o les Tonades en estil antic.

tracking