SEGRE

PROJECTES

Reactiven el Parc de les Arts

Estarà ubicat en un solar de 17.000 metres quadrats a Alcalde Pujol || L’objectiu és que pugui acollir activitats artístiques de tota índole

Els caps de nadó d’Antonio López es va estudiar d’instal·lar-los al Parc de les Arts.

Els caps de nadó d’Antonio López es va estudiar d’instal·lar-los al Parc de les Arts.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte del Parc de les Arts pel qual la Paeria i la Fundació Sorigué van firmar un conveni el maig del 2015 sembla que, dos anys després de l’acord, està fent els primers passos visibles per als ciutadans. Està previst que en el pròxim ple de la Paeria es debati l’expedient per a la redacció i execució del projecte del Parc de les Arts, així com la concessió administrativa sobre el domini públic en una part d’una finca d’Alcalde Sol per construir i explotar un equipament comunitari al barri del Camps d’Esports i l’inici de la licitació del projecte.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va explicar a SEGRE que “treballem en la urbanització d’una zona verda que es convertirà en un espai a l’aire lliure que combini elements mediambientals amb els artístics, en el qual es puguin desenvolupar activitats de caràcter cultural”. En aquest sentit va explicar que el concepte inicial de crear un parc d’escultures en el qual s’havia pensat en un primer moment i on es va parlar d’instal·lar els caps de nadó d’Antonio López, “va quedar superat per crear una cosa més àmplia, que englobi totes les arts i que permeti tenir un espai en el qual es puguin programar activitats d’arts plàstiques, musicals, audiovisuals, etc. En definitiva, es tracta de generar un espai amb multifunció a l’aire lliure”.

Larrosa va explicar que durant aquests gairebé dos anys s’ha estat desenvolupant la idea del projecte amb la Fundació Sorigué i altres entitats socials i públiques. Anys abans s’havia projectat ubicar en aquest solar annex a la seu de la firma Sorigué un gran museu d’art de la ciutat, amb obres del fons de l’entitat, encara que finalment va quedar descartat.

Conveni entre els propietaris de Sant Ruf i la Paeria per cedir usos Els propietaris de l’església de Sant Ruf i la Paeria estan ultimant els detalls per firmar un conveni pel qual els primers cediran l’ús de l’edifici al consistori, cosa que permetrà investigar i posar l’espai en valor, en paraules de Larrosa. Això implicaria consolidar i preservar l’edifici declarat BCIN, millorar els serveis, l’accessibilitat i la senyalització, entre d’altres. Les previsions són que el conveni de cessió es debati en el ple després de passar per la comissió.

tracking