SEGRE

ÒBITS

Mor el cantautor, gastrònom i comunicador Pere Tapias als 70 anys

Advocat, el seu estil irònic i informal contrastava amb la serenitat amb la serietat de molts intèrprets de la Nova Cançó

Mor el cantautor, gastrònom i comunicador Pere Tapias als 70 anys

Mor el cantautor, gastrònom i comunicador Pere Tapias als 70 anysFB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantautor, gastrònom, advocat i comunicador Pere Tapias, el nom artístic de Joan Colllell i Xirau, ha mort la matinada d’aquest dissabte als 70 anys a l’hospital es Sant Pere de Ribes.

Tapias va nàixer el 1946 a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i va interpretar les seues primeres cançons en el Centre Catòlic de Vilanova als 18 anys, però no va gravar el seu primer disc fins finals dels anys 60, amb cançons com 'La tia Maria' i 'El progressista'.

Havia estudiat Dret a Barcelona, on va començar a freqüentar ambients artístics, i durant una època va combinar la professió d’advocat amb recitals de cançó per tota Catalunya sota el nom de Pere Tapias.

El seu estil irònic i informal contrastava amb la serenitat amb la serietat de molts intèrprets de la Nova Cançó, i va triomfar amb cançons amb títols com 'La Moto' i 'Fúting', i el 1973 va publicar el seu primer disc 'Per a servir-vos.

També va publicar sis llibres més, com 'Si fa sol’, '400 pendons' i 'Passeig del Carme', amb temes com 'El ventríloc', i, en total, va publicar set discos amb 85 cançons que barregen la crònica, la sàtira i la tendresa.

A partir de 1985 Pere Tapias va deixar la música per concentrar-se a la cuina i en les seues aparicions en els mitjans de comunicació, i a Catalunya Ràdio va iniciar el projecte 'Tàpies variades’, i a finals de 2010 es va incorporar al magazine dels caps de setmana de Catalunya Ràdio, així com en 'El Suplement', de la mateixa emissora.

A més, Tapias va ser ambaixador de la seua ciutat, de la qual va ser Defensor de la Ciutadania durant deu anys, entre 2001 i el 2012, i va publicar llibres com 'Cuines, barques i fogons', 'Plats de festa' o 'Poètiques variades', i també va treballar al canal català de Televisió Espanyola.

tracking