SEGRE

ACTIVITATS PERSONALITATS

Homenatge a Josep Vallverdú

La Fundació Irla reconeix a la UdL la trajectòria política del veterà escriptor || Emotiu acte en el qual l’autor es defineix “fidel als meus sentiments sobre el país”

Ramon Usall, Miquel Pueyo, Josep Vallverdú, Joan Biscarri, Anna Sàez i Joan Manuel Tresserras.

Ramon Usall, Miquel Pueyo, Josep Vallverdú, Joan Biscarri, Anna Sàez i Joan Manuel Tresserras.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptor Josep Vallverdú, de 93 anys, va rebre ahir a la UdL un reconeixement a tota la seua trajectòria política i cívica. L’acte, que portava per títol La força i la lucidesa, era el primer que celebrava la Fundació Josep Irla a Lleida i va comptar amb la presència de l’exconseller Joan Manuel Tresserras, president de la fundació. Presentat per la periodista de SEGRE Anna Sàez, els van acompanyar el vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL, Joan Biscarri; el director del departament de Filologia Catalana i Comunicació, Miquel Pueyo, i l’escriptor i professor de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges, Ramon Usall.

Vallverdú va dir que pertanyia als “pilots de resistència” i que, encara que “no tinc fusta de polític, visc amb la confortable sensació d’haver estat fidel als meus sentiments respecte al país” en un parlament que va acabar amb tot el públic de la Sala Víctor Siurana dempeus aplaudint-lo, cosa que es va convertir en un dels moments més emotius de l’acte. Tresserras, a banda de defensar la seua “exemplaritat” i “discreció”, el va definir com “un home de continuïtat entre la República i la democràcia”. Es referia que “homes com ell van fer possible que amb la tornada de la democràcia no partíssim de zero”. Per la seua part, Pueyo, després de llegir un poema inèdit de Vallverdú que descriu la Lleida desolada del 1939, va qualificar el seu llibre Proses de Ponent com un clàssic. Usall va revelar els seus vincles personals amb l’escriptor i el va definir com “l’home/segle dels Països Catalans”. Per la seua part, Biscarri va destacar el seu compromís cívic i de país.

tracking