SEGRE

CELEBRACIONS TRADICIONS

Puigverd de Lleida es rendeix al cavaller Sant Jordi

El municipi torna a l’època medieval durant tot aquest cap de setmana || Avui se celebra la recreació de la Cerimònia Reial

Un moment de la recreació de la llegenda de Sant Jordi i el drac, ahir a Puigverd de Lleida.

Un moment de la recreació de la llegenda de Sant Jordi i el drac, ahir a Puigverd de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nobles, cavallers i donzelles van tornar a prendre ahir els carrers de Puigverd de Lleida per celebrar la representació de la Festa Medieval de Sant Jordi. Encara que la representació central, amb uns 250 actors, no va tenir lloc fins a la nit, durant tot el dia es van succeir les activitats per a tots els públics i edats. Així, els assistents van poder disfrutar el mercat medieval, que també va comptar amb una secció dedicada a la gastronomia i una altra als productes esotèrics, a banda de parades de productes artesans, jocs i tallers per a nens, visites guiades al nucli antic, sardanes, una competició de tir amb arc amb gairebé una setantena d’inscrits, cercaviles i fins i tot un pastor d’oques que va recórrer el recinte.

Pel que fa a l’escenificació de la llegenda de Sant Jordi i el drac, a les 19.30 hores va tenir lloc la Invocació del Drac, preludi de la llegenda, la representació de la qual va començar al voltant de les 21.30 hores. L’espectacle a l’aire lliure –que l’any passat va haver de suspendre’s a causa de la pluja– va descobrir el desenllaç de la història entre foc i música. Per avui al migdia està prevista la recreació d’una Cerimònia Reial, amb l’exhibició d’estendards, banderoles, danses i la presència de la reialesa. A més, durant el dia tindran lloc tota mena d’activitats.

L’alcalde de Puigverd, Josep Solsona, va mostrar la seua satisfacció pel fet que es tracta d’“una festa totalment consolidada que compta amb la implicació dels veïns” i va destacar la gran acceptació de novetats com el pastor d’oques.

tracking