SEGRE

INSTAL·LACIONS

Bayona exposa el seu art digital a Praga i Atenes

Participarà en dos certàmens de ‘new media’ aquest maig || Amb ‘Darrere la benzinera’ i ‘Decadence, cosmonaut & love’

Una escena d’‘Els ocells’ a ‘Darrere la benzinera’, de Bayona.

Una escena d’‘Els ocells’ a ‘Darrere la benzinera’, de Bayona.ALBERT BAYONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’artista visual i promotor lleidatà Albert Bayona mostrarà els seus treballs aquest mes de maig en dos certàmens d’art internacionals. D’una banda, divendres vinent exhibirà algunes de les seues creacions al festival de new media, música i art Echofluxx17 de Praga, que se celebra des d’aquest dimecres i fins dissabte. D’altra banda, del 18 al 21 d’aquest mes participarà en l’ADAF d’art digital d’Atenes.

Així, al primer mostrarà Darrere la benzinera. Es tracta d’un projecte nascut arran de la Petit Galeria de Lleida, situada just al darrere d’una gasolinera. Aquí Bayona ofereix una reflexió sobre la gasolinera, segons la seua opinió un element proper a desaparèixer o a transformar-se tal com l’hem conegut fins ara, juntament amb una escena de la pel·lícula Els ocells d’Alfred Hitchcock sobre aquesta, provocant el caos. A més tot està acompanyat d’una bona dosi d’humor.

Fragments de pel·lícules com ‘Els ocells’ o ‘El cosmonauta’ formen part dels treballs de Bayona

D’altra banda, a Atenes atansarà el projecte Decadence, cosmonaut & love, un vídeo amb música del compositor Isandro Ojeda, De-cadences & rubbish tape. Al seu torn aquest vídeo forma part del projecte Sundays on the Edge of the Empire. El vídeo utilitza fragments del metratge de la pel·lícula El cosmonauta de Nicolás Alcalá del 2013, ambientada en l’antiga Unió Soviètica durant l’època de la carrera espacial, finançada en gran part mitjançant la fórmula col·lectiva de petites donacions. Bayona ho reutilitza per donar-li un altre contingut: mostra la recerca d’un record recurrent, l’amor de la parella i la mort de l’astronauta, ambientat en paisatges desolats i entorns decadents.

Aquesta és la tercera vegada que Bayona és seleccionat per participar en l’Adaf d’Atenes i la segona a Echofluxx de Praga.

Una escena d’‘Els ocells’ a ‘Darrere la benzinera’, de Bayona.

Una escena d’‘Els ocells’ a ‘Darrere la benzinera’, de Bayona.ALBERT BAYONA

tracking