SEGRE

MÚSICA

Concert 'a la carta' amb la JOP a l'Auditori aquest dissabte

La formació de joves músics de Lleida compleix cinc anys de trajectòria

Una actuació de la Jove Orquestra de Ponent a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

Una actuació de la Jove Orquestra de Ponent a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Auditori Enric Granados de Lleida acollirà dissabte vinent, 6 de maig, a partir de les 20.00 h el concert La JOP celebra 5 anys, amb el qual la Jove Orquestra de Ponent (JOP) clausura les activitats commemoratives del seu primer lustre de vida. Per a això, la formació dirigida per Agustí López Piñol ha programat un recital molt especial: el públic ha pogut escollir el repertori que vol escoltar entre tots els temes que la formació ha ofert al llarg d’aquests cinc anys.

El resultat ha estat d’allò més variat ja que comptarà amb una part de música clàssica, una altra de bandes sonores de pel·lícules i una altra de temes llatinoamericans. “En el fons és un reflex del que hem anat fent durant aquest temps”, explica el seu director, “perquè no ens hem especialitzat en res i hem interpretat pràcticament tot allò que és interpretable”. En concret, diumenge sonaran l’Obertura de La Flauta Màgica de Mozart, Moldava de Smetana i El llac dels cignes (escena de la Dansa dels Cignes, vals) de Txaikovski, en la primera part. La segona, en canvi, estarà composta per les bandes sonores de les pel·lícules Gladiator i Pirates del Carib, totes dos de H. Zimmer, així com d’Indiana Jones, de J. Williams.

Acabarà amb la música llatinoamericana d’A. Márquez (Danzón núm. 2). La formació compta actualment amb mig centenar de músics i va nàixer amb la intenció d’omplir el buit que existia entre les formacions de caràcter formatiu d’escoles i conservatoris i el món professional en el panorama simfònic de Lleida.

AGUSTÍ LÓPEZ, DIRECTOR TITULAR DE LA JOP: «Han estat cinc anys intensos, enriquidors i constructius»

Vostè dirigeix l’orquestra des de la seua formació. Quin balanç fa d’aquests cinc anys?

Han estat cinc anys molt intensos, enriquidors i constructius. En aquest temps ha estat necessari portar a terme tot el procés de creació i organització.

Creu que la JOP s’ha refermat entre el públic de Lleida?

No ho sé, però m’agradaria pensar que sí, tot i que encara queda molta tasca de difusió. A Lleida no hi ha gaire tradició d’anar a l’Auditori. Encara hi ha massa gent que ho veu com a una cosa elitista, quan no és així.

Són orquestra resident de l’Auditori i l’han pogut utilitzar per a assajos i altres. Com els ha beneficiat?

Ha estat la clau per poder assajar amb tranquil·litat amb qualsevol tipus d’espectacle.

tracking