SEGRE

ENSENYAMENT

Espectacle de La Dansa Estudi a la Seu Vella pels seus 35 anys

El proper 10 de maig, amb un muntatge de dansa i llum titulat ‘Il·lumina’m’

Assaig ahir a l’escola La Dansa Estudi de Lleida de l’espectacle del 35 aniversari ‘Il·lumina’m’.

Assaig ahir a l’escola La Dansa Estudi de Lleida de l’espectacle del 35 aniversari ‘Il·lumina’m’.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

La Dansa Estudi de Lleida celebrarà dimecres vinent, 10 de maig, en gran els 35 anys d’escola de dansa amb un espectacle en un espai emblemàtic de la capital del Segrià, la nau central de la Seu Vella. La responsable del centre, Montse Lozano, fa la vista enrere i es mostra satisfeta per una trajectòria d’ensenyament de dansa que va començar en un petit local de l’avinguda Alcalde Porqueres durant el curs 1981-82. Des d’aleshores, centenars d’alumnes han passat per aquesta escola, que és la més veterana de Lleida.

Un centenar d’alumnes de l’actual curs, la majoria amb edats compreses entre els 14 i els 25 anys, protagonitzaran l’espectacle commemoratiu dels 35 anys de La Dansa Estudi, Il·lumina’m, en el qual el fil conductor serà la llum –amb projeccions de feixos de colors gràcies a la tecnologia led– a través de la qual els ballarins es deixaran portar per la dansa, el moviment i la música.

Lozano recorda que el centre imparteix des de dansa clàssica i contemporània fins a dansa moderna. De fet, aquest ampli ventall de gèneres es reflectirà també en l’espectacle de l’aniversari, que serà “un clàssic contemporani, sense les típiques sabatilles de punta però amb alguns tutús, això sí, que trencaran esquemes ja que les ballarines que els lluiran també calçaran botes amb talons o sabatilles esportives”. La responsable de La Dansa Estudi destaca en aquest sentit l’“evolució de la dansa actual, amb una gran fusió d’estils”.

Les claus

  • Dansa a la Seu Vella. La Seu Vella acollirà dimecres vinent, 10 de maig, l’espectacle Il·lumina’m, amb el qual La Dansa Estudi celebrarà els 35 anys (20.30 h, entrada gratuïta).
  • Trenta-cinc anys. La Dansa Estudi va obrir el curs 81-82 a l’avinguda Alcalde Porqueres. Tres anys després es va traslladar a l’actual local de Prat de la Riba. Clàssica i moderna z El centre més veterà de Lleida imparteix dansa clàssica, contemporània i moderna. 

“El descens de natalitat afectarà més que la crisi” La directora de La Dansa Estudi, Montse Lozano, comenta que “el descens de natalitat que ja s’intueix ens afectarà més fins i tot que la crisi econòmica”. Actualment, el centre compta amb uns 170 alumnes, des dels 4 anys fins a majors de 20. “Encara tenim molts nens de quatre o cinc anys però la tendència anirà a la baixa. Dels nous lleidatans, les famílies procedents de l’Est d’Europa sí que són molt disciplinats en aquest tipus d’activitats artístiques, però les d’altres geografies no tenen la cultura de la dansa.” La matrícula de nois continua sent una assignatura pendent, ja que més del 90% d’alumnes són nenes.

Assaig ahir a l’escola La Dansa Estudi de Lleida de l’espectacle del 35 aniversari ‘Il·lumina’m’.

Assaig ahir a l’escola La Dansa Estudi de Lleida de l’espectacle del 35 aniversari ‘Il·lumina’m’.LLEONARD DELSHAMS

tracking