SEGRE

MÚSICA TROBADA

Cervera reuneix més de 200 acordionistes de Catalunya

En una jornada d’activitats i concerts en el dia mundial dedicat a aquest instrument || Amb fira, mercat i tallers

Concert d’orquestres d’acordions, ahir en la trobada celebrada a la Universitat de Cervera.

Concert d’orquestres d’acordions, ahir en la trobada celebrada a la Universitat de Cervera.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entorn de l’edifici de la Universitat de Cervera va acollir ahir més de dos-cents acordionistes en la primera edició de la Trobada d’Acordionistes de Catalunya. Per la seua situació geogràfica i les facilitats organitzatives, Cervera va ser la ciutat triada per a aquesta trobada, coincidint amb el dia mundial dedicat a aquest instrument i que commemora el 188è aniversari del naixement oficial de l’acordió, que va tenir lloc el 6 de maig del 1829. Segons va explicar el responsable del conservatori de la capital de la Segarra, Santi Riu, la cita musical està impulsada per l’Associació Catalana d’Acordionistes en una proposta oberta a tota mena de públic, des dels més petits, que van poder descobrir aquest instrument, fins als joves instrumentistes, que van oferir concerts espontanis pel centre històric de Cervera.

La jornada també va comptar amb una programació d’activitats paral·leles, entre les quals una fira d’instruments de segona mà, també amb estands de partitures, mètodes pedagògics i informació sobre diferents orquestres d’acordió o concursos instrumentals, així com tallers musicals. La trobada va culminar a la tarda amb un concert al paranimf de la Universitat, en el qual van actuar l’Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona (OCAB), l’Orquestra d’Acordions de Sabadell (OAS), Catukra i Els Assossegats de Cervera.

Santi Riu va comentar que “la situació estratègica de Cervera al centre de Catalunya i la gran quantitat d’instrumentistes a la capital de la Segarra han sigut factors de pes per a l’elecció de la capital de la Segarra com a seu anual d’aquesta trobada musical”.

tracking