SEGRE

PATRIMONI

Acord per cedir l'ús de Sant Ruf a la Paeria

Conveni entre la família i el consistori

Imatge d’arxiu d’un acte reivindicatiu a favor de Sant Ruf.

Imatge d’arxiu d’un acte reivindicatiu a favor de Sant Ruf.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida i la família propietària de l’antiga església de Sant Ruf datada del segle XII han firmat finalment el conveni pel qual aquests últims cedeixen l’ús al consistori. Així, l’acord es portarà a la pròxima comissió informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat i, posteriorment, serà aprovat en el ple.

S’ha de recordar que ja s’havia previst en l’anterior comissió del mes d’abril, però finalment es va ajornar perquè el dia de la comissió encara faltava “ultimar detalls” i la família no havia corroborat l’acceptació del conveni. A partir d’ara, segons va explicar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, els responsables de Patrimoni de la Paeria s’encarregaran de redactar un pla per “posar en valor” el temple perquè sigui reconegut i en funció de les seues investigacions es decidiran exactament quines actuacions es porten a terme.

Paral·lelament, s’establiran converses amb la Generalitat per tal d’abordar la catalogació de Sant Ruf com a Bé Cultural d’Interès Històric en la categoria de “lloc històric”. Larrosa va descartar sol·licitar l’expropiació de la finca com va reclamar el grup municipal de la Crida-CUP.

tracking