SEGRE

ART

Antoni Abad presenta 'La Venècia que no es veu'

Els mòbils tenen un paper fonamental

Antoni Abad (tercer per l’esquerra) i el conseller Vila (primer per la dreta), ahir a Venècia.

Antoni Abad (tercer per l’esquerra) i el conseller Vila (primer per la dreta), ahir a Venècia.IRL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista lleidatà Antoni Abad va presentar aquest dijous La Venècia que no es veu, un recorregut multisensorial de la ciutat dels canals en col·laboració amb persones invidents que expliquen com la perceben. Els telèfons mòbils exerceixen un paper fonamental i serveixen per elaborar una “cartografia sonora i geolocalitzada” de Venècia a través d’una aplicació creada en part per persones cegues i oberta a tota mena d’usuaris.

“L’objectiu és crear un mapa de la ciutat que no es veu a través de registres d’àudio fet per participants que són cecs, que tenen baixa visió i tots col·laboren en aquest mapa”, va explicar Abad. “Pot semblar un contrasentit que en una biennal d’arts visuals presentem un projecte que no es veu, però vull afegir allà que també aquesta presència catalana a la Biennal de Venècia parteix d’un pressupost diferent”, va afegir.

Per la seua banda, el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, va revelar aquest dijous a Venècia que l’estudi d’arquitectes RCR Arquitectes d’Olot, guanyadors del premi Pritzker 2017, s’encarregarà del pavelló català a la Biennal de Venècia 2018.

tracking