SEGRE

POLÍTICA CULTURAL

L'oposició, tret de Cs, presenta una esmena per rebaixar l'IVA del cine

Públic dilluns passat al complex JCA Alpicat.

Públic dilluns passat al complex JCA Alpicat.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PSOE, Podem, el PDeCAT, ERC, Compromís i EH-Bildu, avalats per representants del sector del cine, van presentar aquest dijous una esmena al projecte de la llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2017 per demanar la rebaixa del 21% de l’IVA cultural al cine, i van reclamar el suport de Ciutadans (Cs).

El promotor d’aquesta esmena, el diputat del PDeCAT Carles Campuzano, va criticar la falta de suport de Cs, perquè “va assumir el compromís en aquesta matèria durant la campanya electoral”, mentre que ara “l’ha incomplert”. La portaveu de Cs de Cultura, Marta Rivera de la Cruz, va explicar que el seu partit no donarà suport a aquesta esmena perquè ja té negociat amb el Govern que aquesta rebaixa s’aplicarà el 2018.

D’altra banda, la Festa del Cinema, que dimecres va tancar l’edició número dotze, va sumar 1.510.428 espectadors en els tres dies en què les entrades d’estrena costaven 2,90 euros, 198.790 menys que en la mateixa convocatòria del 2016. Tanmateix, l’última edició, a l’octubre, va congregar més de 2,6 milions de persones.

tracking