SEGRE

Les obres de restauració de la Seu Vella de Lleida, a l'octubre

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de restauració de la Seu Vella de Lleida estan previstes que comencin el mes d’octubre. La Porta dels Apòstols i la part superior del campanar són dos dels 4 projectes redactats. Els altres dos corresponen a la coberta del claustre i es faran amb inversions de la Generalitat i el Ministeri de Cultura.

Els projectes de restauració de la Seu Vella de Lleida han estat presentats aquest divendres als experts i entitats de la ciutat vinculades al conjunt monumental perquè coneguin de primera mà les actuacions previstes en aquest entorn per incloure-hi les seves observacions o suggeriments abans d’aprovar els projectes definitius. L’alcalde de Lleida i president del Consorci del Turó, Àngel Ros, ha presidit amb el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat, Jusèp Boya, la presentació que s’ha fet a la Casa de la Volta de la Seu.

Ros ha valorat el compromís de la Generalitat i l’aposta per l’activitat i creació cultural i la cura del patrimoni històric i artística de la ciutat

De la seua banda, el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat ha remarcat el procés participatiu que es vol desenvolupar en els projectes de restauració, perquè els agents de la ciutat vinculats, coneixedors, experts i que han treballat sobre el conjunt monumental, puguin dir-hi la seva. Jusèp Boya ha explicat que els tres processos d’intervenció a la Seu, impulsats per la Generalitat, estan en una fase avançada, a l’espera d’incloure aquestes aportacions i procedir a l’aprovació executiva.

Els tres projectes començaran enguany i el calendari d’execució preveu que les obres s’enllesteixen entre aquest 2017 i el 2018. La inversió és d’1.700.000 euros i els treballs seguiran després amb la posada en valor i la museïtzació del conjunt monumental

L'acte de presentació de les obres de restauració de la Seu Vella de Lleida.

Preveuen que les obres de restauració de la Seu Vella comencin a l'octubreItmar Fabregat

tracking