SEGRE

FESTIVAL

El Loop recorda el primer film de videoart del país, d'Àngel Jové

‘Primera mort’, d’un col·lectiu en el qual participava l’artista lleidatà, reviurà al Festival Loop.

‘Primera mort’, d’un col·lectiu en el qual participava l’artista lleidatà, reviurà al Festival Loop.FESTIVAL LOOP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Consolidat com l’esdeveniment internacional més important del videoart, el festival Loop de Barcelona farà aquest any en la quinzena edició una mirada enrere, cap als pioners de la videocreació, entre ells Warhol, Antoni Muntadas, Martha Rosler, Eugènia Balcells, David Hall o Antoni Miralda. Del 18 al 27 de maig, el festival ocuparà més de vuitanta espais per tota la ciutat, alguns de tan singulars com l’abandonat Cine Avenida de la Luz, sota el carrer Pelai.

Amb la voluntat de recuperar obres i esdeveniments clau del vídeo en el context espanyol, es recrearà la primera peça de videoart espanyola, Primera mort (1969), del col·lectiu Jardí del Maduixer, encapçalat pel lleidatà Àngel Jové, juntament amb Jordi Galí, Sílvia Gubern i Antoni Llena.

Curiosament, el film es va perdre el 1987 després d’exhibir-se al Centre d’Art Reina Sofía de Madrid. La cinta, de 27 minuts, va ser descoberta el 2010 per la crítica d’art Imma Prieto als arxius de TV3 en estat molt deteriorat i ara s’ha restaurat per a l’ocasió. Primera mort podrà veure’s a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya fins al 27 de maig, acompanyat d’una exposició amb abundant material gràfic inèdit.

tracking