SEGRE

MÚSICA

Gossos, Judit Neddermann i Mazoni, sota el cel d'Àger

Set grups a ‘Música sota les estrelles’ del Centre d’Observació de l’Univers

Presentació ahir a la Diputació de Lleida del cicle ‘Música sota les estrelles’ 2017 a Àger.

Presentació ahir a la Diputació de Lleida del cicle ‘Música sota les estrelles’ 2017 a Àger.DIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pop-rock de Gossos posarà aquest any el colofó el 18 de novembre a la vuitena edició del cicle Música sota les estrelles, un certamen amb concerts en un auditori singular, el planetari del Centre d’Observació de l’Univers a Àger, amb una cúpula que s’obre al cel del Montsec, reconegut per la Unesco com a Reserva Starlight.

El guitarrista de Gossos, Oriol Ferrer, va explicar aquest dimecres que “després de més de 24 anys de carrera, ja ens tocava actuar tan a prop de les estrelles, i més després de publicar el nostre últim disc, titulat Zenit, el punt més alt del cel”. Ferrer va participar a la Diputació de Lleida en la presentació del cicle, que comptarà amb set concerts de gèneres i estils d’allò més variats, des de folk irlandès –Slàinte, 17 de juny– fins a música clàssica amb el Trio Lycopersicon (5 d’agost) o la fusió de lírica medieval i jazz contemporani de La Nuu (8 de juliol), passant pel pop de Mazoni –que presentarà el 2 de setembre nou disc, Carn, os i tot inclòs–; la cantautora Judit Neddermann (13 d’octubre), recent Premi Enderrock a la millor cançó d’autor per Mireia– o el jazz amb Xavier Monge Quartet i la cantant lituana Viktorija Pilatovic (14 d’octubre).

La presidenta del consell de la Noguera, Concepció Cañadell, i el conseller de Turisme, Carlos García, van destacar que en els dos primers mesos d’obertura del Parc Astronòmic del Montsec s’han vorejat els 7.000 visitants, un 14 per cent més que en el mateix període de l’any passat. Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pujol, va remarcar la “dinamització econòmica” que suposa aquest cicle per a la comarca.

Les claus

  • Auditori. Els concerts tindran lloc a les 22.00 h (15 €) al planetari L’Ull del Montsec, una plataforma amb una cúpula mòbil d’observació directa del cel amb capacitat per a 68 persones. Entrades ja a la venda a www.parcastronomic.cat.
  • Desè aniversari. El Parc Astronòmic del Montsec inaugurarà el 2018, per celebrar els deu anys, tres nous espais expositius de 280 metres quadrats, entre els quals l’Espai de l’Univers i l’Espai Cel Fosc, el primer d’aquest tipus a Espanya. 
tracking