SEGRE

MINISÈRIE

Cervera, un plató de cine

El carrer Major i les cases Duran i Dalmases de la capital de la Segarra acullen el rodatge de ‘Vida privada’ || Dirigida per l’actriu i cineasta Sílvia Munt

La Casa Duran va ser ahir un dels escenaris en els quals es va rodar ‘Vida privada’, amb Pep Cruz.

La Casa Duran va ser ahir un dels escenaris en els quals es va rodar ‘Vida privada’, amb Pep Cruz.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carrer Major de Cervera i dos de les mansions senyorials, la Casa Duran i la Casa Dalmases, són durant dos setmanes escenari del rodatge de la coproducció de TVC i Oberon Cinematográfica, Vida Privada, que també es rodarà a Lleida.

Val a destacar la participació de dos actors locals, Jaume Carbonell i David Mora, tots dos amb una dilatada trajectòria en les arts escèniques i el teatre de carrer que se sumen al projecte dirigit per Sílvia Munt i que compta al repartiment amb noms com Pep Cruz, Pablo Derqui, Francesc Garrido o Empar Ferrer, entre d’altres. Es tracta d’una minisèrie de dos capítols de vuitanta minuts, que adapta la novel·la de Josep Maria de Sagarra sobre la societat de Barcelona a finals dels anys vint. El muntatge ocupa prop de mig centenar de tècnics i artistes que traslladen gairebé cent anys enrere aquests palauets del carrer Major.

De fet, les dos mansions representen de forma fidel com era la societat burgesa de l’època i fins i tot la casa Duran i Sanpere està oberta a les visites durant tot l’any. Es tracta de la primera fase de l’enregistrament, que recorrerà altres escenaris de Lleida i de Barcelona, on ja s’han rodat algunes escenes. La postproducció es portarà a terme a les instal·lacions del Magical Media de Lleida.

Aquesta minisèrie exposa la decadència de la família dels Lloberola entre la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República. Com a curiositat, la Segarra disposa també a Biosca d’un nucli medieval que porta el mateix nom de Lloberola. El muntatge compta amb el suport del consistori i del Museu Comarcal, ubicat precisament a la Casa Duran i Sanpere.

La Casa Duran va ser ahir un dels escenaris en els quals es va rodar ‘Vida privada’, amb Pep Cruz.

La Casa Duran va ser ahir un dels escenaris en els quals es va rodar ‘Vida privada’, amb Pep Cruz.X. SANTESMASSES

tracking