SEGRE

PATRIMONI

Última fase de restauració de la col·legiata d'Organyà

Inversió de 170.000 euros del ministeri de Foment || Per renovar el paviment, netejar la façana i arreglar el cor

La subdelegada del Govern, al centre, va visitar ahir el temple.

La subdelegada del Govern, al centre, va visitar ahir el temple.SUBDELEGACIÓN DEL GOBIERNO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Foment va començar aquest dijous la cinquena i última fase de restauració de la col·legiata de Santa Maria d’Organyà, un temple d’origen romànic del segle X, catalogat des del 2006 com a Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de monument històric.

Les obres, pressupostades en 170.000 euros, preveuen la restauració del paviment de l’església amb un estudi previ arqueològic del subsòl, la neteja de la façana principal i el campanar, l’arranjament de les escales del cor i de la megafonia, la neteja de les vidrieres i l’obertura d’una porta lateral per facilitar l’accés a l’edifici en el marc del pla d’eliminació de barreres arquitectòniques.

La subdelegada del Govern central a Lleida, Inma Manso, va visitar el temple acompanyada del primer tinent d’alcalde, Mariano Carbonell; el vicari general d’Urgell, Josep Maria Mauri, i tècnics de l’empresa que farà els treballs. Manso va avançar que la previsió és completar les obres durant el segon semestre de l’any.

La subdelegada va afegir que l’execució del projecte (en el qual en els últims anys s’ha invertit més d’1,5 milions d’euros) evidencia “el compromís del Govern d’Espanya amb el patrimoni històric arquitectònic” i la seua voluntat de “dinamitzar mitjançant inversions com aquesta l’economia de zones rurals en les quals el turisme es configura com a motor econòmic”.

tracking