SEGRE

ART

Premien l'aposta per la cultura de la Fundació Sorigué

Reconeguda ahir a la Nit del Galerisme

Foto de família dels guardonats, amb el matrimoni Sorigué (centre) i Ana Vallés (3a per la dreta, 2a fila).

Foto de família dels guardonats, amb el matrimoni Sorigué (centre) i Ana Vallés (3a per la dreta, 2a fila).FUNDACIÓ SORIGUÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Premis GAC 2017 – X Nit del Galerisme van premiar aquest dimarts la Fundació Sorigué en la categoria de col·leccionisme. En aquesta ocasió, el jurat va reconèixer la “vocació de retorn a la societat del grup empresarial Sorigué que, des de l’any 2000, impulsa activitats socioeducatives i aposta decididament per la cultura contemporània. La seua és una col·lecció d’obres singulars d’artistes especialment reconeguts en la manera de posar en relleu els aspectes essencials de l’existència humana”.

Aquests guardons tenen com a objectiu potenciar el paper difusor i emprenedor de les galeries d’art de Catalunya i posicionar-les com a centres del mercat artístic i de promoció dels creadors. A més, l’artista Perejaume i la galerista Mariana Draper van rebre els premis Honorífics (Banc de Sabadell).

Altres guardonats van ser dos exposicions de Carlos Saura i Carlos Pazos; la galeria Àngels Barcelona, Mar Arza (artista emergent - premi DKV), Bea Espejo (crítica), Time Out (mitjà de comunicació) i la Fundació Museu Jorge Oteiza (comissariat) per La desocupación del espacio.

tracking