SEGRE

CINE PRESENTACIÓ

El Galacticat es trasllada al juny i estrena un joc de zombis per tot Tàrrega

Del 9 al 12, amb concursos de curts i ‘cosplay’

Galacticat

GalacticatSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta edició de la Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent Galacticat a Tàrrega es traslladarà de les habituals dates d’octubre a aquest mes de juny, el cap de setmana del 9 al 12, “per poder programar activitats a l’aire lliure i obrir la mostra a la ciutadania”, segons va explicar aquest dimecres Pere Aumedes, responsable del Circuit Urgellenc i impulsor d’aquest festival juntament amb l’Associació Galacticat i l’ajuntament de la capital de l’Urgell.

El Galacticat retrà homenatge al cine fantàstic francès coincidint amb el vintè aniversari de la pel·lícula El quinto elemento, dirigida per Luc Besson, i projectarà així films gals, des de pioners com Georges Méliès i clàssics com François Truffaut fins al mateix Besson, Marc Caro i Jean Pierre Jeunet.

Entre les novetats, el festival organitzarà la primera edició del Survival Zombie, un joc de rol obert al públic, que convertirà els carrers de la ciutat la nit del 10 de juny en l’escenari d’una autèntica pel·lícula zombi, amb la participació prevista d’unes 800 persones.

També se celebrarà el primer concurs de curtmetratges GalacticCurt, amb la participació d’una trentena de treballs, i el primer concurs de cosplay GalactiCon, en el qual els inscrits es disfressen dels seus personatges favorits de pel·lícules manga. Les diverses projeccions es completaran amb tallers i conferències.

El festival

  • Pel·lícules. Projecció de cine fantàstic francès (amb films com El quinto elemento, de Luc Besson); estrena de Patria, de Joan Frank Charansonnet (amb actors), i Salvación, de Denise Castro.
  • Concursos. De curts (una trentena d’inscrits) i de cosplay (disfresses de personatges manga).
  • ‘Survival Zombie’. Joc de rol pels carrers de Tàrrega la nit del dia 10, que ja compta amb 450 inscrits.

tracking