SEGRE

La setena temporada de 'Joc de Trons' serà més curta però "més espectacular"

S’estrenarà simultàniament als Estats Units i Espanya la matinada del 16 al 17 de juliol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setena temporada de l’exitosa sèrie "Joc de Trons" serà la més curta de totes, comptarà amb tan sols set episodis, però també serà la "més espectacular", va assegurar l’actor Aidan Gillen, que interpreta Petyr Baelish. L’esperada nova entrega de la superproducció de la cadena HBO s’estrenarà simultàniament als Estats Units i Espanya la matinada del 16 al 17 de juliol.

Gillen va explicar durant una xarrada amb EFE a Londres que quan ja li has donat a l’audiència "espectaculars escenes" com les que la sèrie va oferir en la sisena temporada, entre les que va destacar la batalla dels bastards -en la que es van enfrontar Jon Nieve (Kit Harington) i Ramsay Bolton (Iwan Rheon)- "li has de seguir sent igual o millor".

L’actor irlandès, que dóna vida a l’astut i ambiciós "Meñique" en la ficció, va atribuir la retallada de capítols en aquesta penúltima temporada precisament a aquesta espectacularitat que requereix una "producció a gran escala", que va considerar "impossible de sostenir" durant deu episodis (els que tenien les entregues anteriors).

A més, va avançar que als nous capítols "les històries han començat a entrellaçar-se", provocant la "unió dels trens narratius", una cosa que va titllar de "molt emocionant".

Aquesta setena i penúltima temporada serà la segona que s’anticiparà als llibres originals, la saga literària "Cançó de gel i foc", de l’escriptor nord-americà George R.R. Martin, en els quals es basa tota la producció, ja que l’escriptor fins i tot no ha acabat el següent volum, "Vents d’hivern", que va començar a escriure el 2010. Llibres que tant Liam Cunningham, que dóna vida al cavaller Davos Seaworth, com Carice van Houten, que interpreta l’enigmàtica sacerdotessa roja Melisandre, van reconèixer a la capital britànica no haver llegit.

Així doncs ambdós van assegurar no haver notat "diferència" respecte a les temporades que sí que seguien les novel·les i van manifestar que la seua missió no és "representar el que passa als llibres sinó el que diu el guió". "Els llibres són la 'bíblia' dels guionistes -David Benioff i Dan Weiss-, i la nostra és el guió que elaboren ells", va afirmar Cunningham, qui va afegir que no es poden gravar aquestes publicacions -"són enormes!", va fer broma- sinó que cal "adaptar-los".

La vuitena temporada serà la ultima de la sèrie, tal com va confirmar l’any passat el cap de programació de HBO, Casey Bloys, i Van Houten va admetre que part d’ella no vol "que això acabi". "Serà difícil trobar una altra feina en la qual pugui interpretar un personatge femení tan poderós com Melissandre", va dir l’actriu holandesa, que va lamentar que a la gran pantalla no es troben "bons papers per a dones".

Mentre que Van Houten, de 40 anys, es va plantejar el seu futur després de "Joc de Trons", Isaac Hempstead, el jove de 18 que interpreta l’esguerrat Bran Stark, va evocar per a EFE el seu primer dia en el set de rodatge, on s’ha passat "pràcticament mitja vida". "Tenia només deu anys i el primer dia rodem en un bosc i no va parar de ploure. Vaig acabar xop i vaig pensar: no sé si puc fer això", va recordar. Per a Hempstead rodar "Joc de Trons" cada estiu ha estat com "anar a un campament medieval" i va reconèixer que serà "estrany" quan acabi.

"Joc de Trons" s’ha convertit en la sèrie més premiada de la televisió, amb 38 Emmy, èxit que segons els interpretis Jacob Anderson i Daniel Portman, Ramat Worm i Podrick Payne respectivament en la ficció, rau que "té tot el que es pot esperar" d’una producció televisiva.

"Tracta temes polítics, relacions, família, té drama, humor..." van sostenir, "tot això en un món de fantasia però que està connectat amb la realitat perquè reflecteix situacions reals i honestes de l’ésser humà", van concloure.

En la nova temporada, Espanya torna a ser escenari de la sèrie amb localitzacions en Playa de Muriola (Barrika, Vizcaya), San Juan de Gaztelugatxe (Bermeo, Vizcaya), Playa de Zumaia (Guipúzcoa), Sevilla, Santiponce (Sevilla), Almodóvar del Río (Córdoba), Cáceres i Malpartida de Cáceres (Cáceres).

Un fotograma del tràiler de la setena temporada.

La setena temporada de 'Joc de Trons' serà més curta però "més espectacular"

tracking