SEGRE

Mor als 51 anys el periodista Carles Capdevila

Fundador i primer director del diaria 'Ara'

Carles Capdevila durant una entrevista el passat mes de maig.

Mor als 51 anys el periodista Carles CapdevilaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El periodista Carles Capdevila, fundador i primer director del diari 'Ara, va morir aquest dijous als 51 anys víctima del càncer que se li va detectar el 2015 i que el va portar llavors a deixar la direcció del rotatiu, segons informa l’edició digital del diari. Capdevila va dirigir el diari 'Ara' durant els primers cinc anys del rotatiu, després d’haver treballat i col·laborat en nombrosos mitjans de premsa, ràdio i televisió.

A més de la seua tasca en la direcció de l''Ara', va escriure en diaris com 'Avui', 'El Periódico', 'El 9 Nou' i 'Sport', va participar en programes de Catalunya Ràdio i TV3, com "Alguna Pregunta Més" (APM) i "Malalts de Tele", i també va col·laborar amb la Cadena Ser.

Una de les seues facetes més conegudes, no obstant això, va ser la de divulgador i conferenciant sobre l’educació dels fills, un àmbit que va abordar amb sentit de l’humor en un monòleg recollit en un vídeo del col·lectiu "Gestionant fills", del qual forma parteix com a "expert" i que ha tingut prop de dos milions de visualitzacions.

En una recent entrevista amb Efe, amb motiu de ser l’autor del llibre de no ficció més venut en català a Sant Jordi, "La vida que aprenc", advertia que els periodistes se senten "part de l’elit" i s’han "atansat més als que fan patir que als que pateixen", la qual cosa considerava un error perquè afecta la seua tasca crítica.

Març 2016. Conferència sobre educació de Carles Capdevila a Torrefarrera

Febrer 2016. Capdevila, en una conferència al col·legi Sagrada Família de Lleida

Març 2013. Convenció de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal. Capdevila amb Juan Cal, director executiu del grup SEGRE i amb Saül Gordillo

2014. Conferència de Capdevila a Juneda

VÍDEOS. Moments de la vida de Capdevila

Carles Capdevila, "Gestionando Hijos"

Recollint el Premi Nacional de Comunicació

Comiat de Carles Capdevila de l'Ara

tracking