SEGRE

Treballs per 120.000 euros a la vil·la romana de Llorís

El consell del Pallars Jussà espera que sigui visitable d’aquí a dos anys || Èxit de la segona jornada arqueològica a la comarca

Un moment de la conferència sobre els primers primats ahir a Conca de Dalt.

Un moment de la conferència sobre els primers primats ahir a Conca de Dalt.GEOPARC CONCA DE TREMP-MONTSEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre anys després de ser descoberta la vil·la romana de Llorís en les obres de la variant de Figuerola, ara està prevista una inversió de 120.000 euros per connectar-la amb Isona i fer-la visitable. Així ho va confirmar aquest diumenge el president del consell del Pallars Jussà, Constante Aranda, després de la conferència de l’arqueòleg Ignasi Garcés dissabte en la segona jornada sobre arqueologia celebrada aquest cap de setmana a Tremp i Conca de Dalt, organitzada per l’Insititut de Recerca en Cultures Medievals de la UB, el consell comarcal i el projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec. Garcés va celebrar la iniciativa de reprendre els treballs de recuperació de la vil·la romana a partir d’un ajut de fons Feder destinat a millorar el camí que uneix aquesta amb la ciutat romana d’Aeso.

Aranda va afegir que està previst que els treballs comencin a finals del 2018 i principis del 2019 i que s’emmarcan en un programa europeu que preveu també actuacions en dos senders més, un a Tremp i un altre a Senterada.

D’altra banda, la segona jornada d’arqueologia del Pallars Jussà va acabar amb una conferència sobre els primers primats de la península Ibèrica a partir de les troballes a Sossís, a la Conca de Dalt. Unes setanta persones es van desplaçar fins a Sant Martí de Canals per assistir a aquesta exposició, que va anar a càrrec de Raef Minwer.

tracking