SEGRE

teatre

El Govern aprova 400.000 euros per a la pròxima Fira de Tàrrega

La mateixa quantitat que va aportar en les últimes dos edicions

L'espectacle inaugural de l'última edició de FiraTàrrega.

El 87% de les companyies de FiraTàrrega van aconseguir contractes de programacióXavier Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Executiu del Govern va aprovar aquest dimarts concedir una subvenció de 400.000 euros per a l’edició número 37 de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, que se celebrarà del 7 al 10 del proper mes de setembre. Es tracta de la mateixa quantitat atorgada en les dos últimes edicions del certamen.

S’ha de recordar que el pressupost de FiraTàrrega l’any passat va ascendir a 1.121.300 euros, per la qual cosa la subvenció de la Generalitat –la més important de totes les institucions públiques que donen suport a la fira teatral– suposa habitualment més del 30% del pressupost de l’esdeveniment. L’ajuntament de la capital de l’Urgell va aportar gairebé 200.000 euros; l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, 155.000, i el ministeri de Cultura, 86.000. El certamen tenia previst ingressar prop de 190.000 euros a través de recursos propis (des de la taquilla fins a estands de companyies professionals) i també gairebé 90.000 per publicitat, patrocinis i mecenatge.

En un comunicat, el Govern va destacar ahir que “FiraTàrrega és el mercat de les arts escèniques més important del sud d’Europa i la fira de l’Estat espanyol amb més entitats internacionals acreditades”. A més, “és un referent en el camp de les arts escèniques, especialment en arts de carrer, visuals i formats insòlits”.

El comunicat va destacar que “més de 1.500 professionals s’acrediten a cada edició de la fira, dels quals un 15% procedeix de l’estranger [...], en un mercat, la Llotja, que acull més de 400 entitats inscrites i uns setanta estands concertats”. Val a destacar que el 87% de les companyies participants l’any passat va aconseguir contractes després del seu pas per FiraTàrrega, segons una enquesta encarregada per l’organització.

tracking