SEGRE

PATRIMONI

Entitats de Lleida es reafirmen en la unitat de l'art del Museu

Després d’un any del manifest de suport, alerten que el litigi de Sixena segueix viu

alt

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Just un any després que la Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida fes públic un manifest en defensa de l’art del Museu de Lleida i del MNAC de Barcelona davant les sentències judicials de tribunals aragonesos, representants de les setze associacions es van reafirmar aquest dijous en la unitat de les col·leccions de tots dos museus i van alertar que el litigi per les obres de Sixena segueix viu, malgrat haver-se “refredat” en els darrers mesos.

El portaveu de la plataforma, Xavier Quinquillà, va destacar que “la campanya de la plataforma va ser un revulsiu perquè la societat lleidatana s’hi impliqués, la qual cosa va fructificar en la manifestació davant del Museu del 14 de juliol, i que les institucions blindessin les obres d’art”. En aquest sentit, va recordar la declaració de la pinacoteca lleidatana d’interès nacional per part de la Generalitat. Quinquillà va alertar que les ordres d’execució provisional de les sentències dictades per magistrades d’Osca són “una espasa de Dàmocles que segueix viva”, per la qual cosa va reiterar el compromís de les entitats culturals de Lleida en la defensa dels dos museus.

El jutjat número 1 d’Osca té pendent el cas per les 44 obres de Sixena comprades per la Generalitat i dipositades a Lleida, mentre que el número 2 va ordenar la reintegració dels murals de Sixena que exhibeix el MNAC.

Primer debat amb les dos visions oposades del cas La plataforma d’entitats va organitzar aquest dijous, a l’Espai Orfeó, el primer debat sobre el litigi de l’art i el cas de Sixena amb les dos visions oposades, des de Catalunya i Aragó. Així, l’historiador i conservador del Museu de Lleida Alberto Velasco es “va enfrontar” amb l’historiador Juan José Nieto, en un debat també amb els periodistes Francesc Canosa i Rafael Bardají, moderat per Eva Pelegrí.

Representants de la plataforma d’entitats culturals de Lleida, ahir davant del Museu de Lleida.

Representants de la plataforma d’entitats culturals de Lleida, ahir davant del Museu de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

Representants de la plataforma d’entitats culturals de Lleida, ahir davant del Museu de Lleida.

Representants de la plataforma d’entitats culturals de Lleida, ahir davant del Museu de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

tracking