SEGRE

PATRIMONI

Tanquen un accés al Turó per una esquerda al claustre

Obert a vianants però no a vehicles

Les tanques de protecció van ser instal·lades ahir a la Seu Vella per evitar possibles danys.

Les tanques de protecció van ser instal·lades ahir a la Seu Vella per evitar possibles danys.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una esquerda detectada a la part superior del contrafort del claustre de la Seu Vella connectat amb la capella de Jesús va obligar aquest dijous a tancar l’accés per la Porta dels Bernats (la més propera al bar des de la plaça de la Sardana) als vehicles a fi d’evitar els possibles danys que pogués ocasionar algun despreniment, encara que sí que hi poden passar els vianants, va explicar la regidora de Cultura, Montse Parra. Com a mesura de protecció, els tècnics municipals van instal·lar unes tanques a tot l’entorn per evitar algun sinistre.

Val a destacar que l’accés dels vehicles per la Porta dels Bernats està restringit únicament a determinats usos, com poden ser les persones amb dificultats de mobilitat o treballs tècnics en el monument. En aquests casos, podran accedir pel Pont Llevadís.

Parra va explicar que els arquitectes de la Generalitat ja van comprovar aquest dijous l’estat del contrafort i que a partir d’ara s’estudiarà quines mesures d’urgència s’apliquen per reparar aquesta esquerda i evitar mals majors. S’ha de recordar que la pedra sorrenca amb la qual està construïda la Seu propicia despreniments.

tracking