SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES

La pallassa Pepa Plana, cap de cartell del festival Esbaiola't

Del 20 al 23 de juliol, amb una vintena de companyies i més de vuitanta funcions

La pallassa catalana Pepa Plana presentarà la nova estrena, ‘Suite’.

La pallassa catalana Pepa Plana presentarà la nova estrena, ‘Suite’.ESBAIOLA’T

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La popular pallassa Pepa Plana encapçalarà el cartell de la desena edició del festival Esbaiola’t, del 20 al 23 de juliol a Esterri d’Àneu. La clown catalana presentarà un nou espectacle, Suite, en el marc d’una programació que, com ja va avançar SEGRE, aquest any començarà un dia abans, en dijous, i comptarà amb 37 propostes artístiques a càrrec d’un vintena de companyies (set més que l’any passat), a més de grups i entitats del territori i activitats complementàries per al públic familiar. El desè aniversari se celebrarà així amb quatre jornades de programació i més de vuitanta funcions per a tots els públics.

Val a destacar també que la companyia lleidatana La Baldufa, organitzadora d’aquest esdeveniment en col·laboració amb l’ajuntament d’Esterri d’Àneu, mostrarà una nova producció teatral, Mon pare és un ogre.

Per celebrar la desena edició, el festival tindrà una jornada més i començarà en dijous

Altres noms propis del cartell seran La Industrial Teatrera, amb l’espectacle de clowns Nàufrags; la companyia de circ Sebas, amb la seua última producció, Alone; l’actor Guillem Albà, acompanyat de la banda Marabunta; la companyia de marionetes Peus de Porc, amb el premiat muntatge A taula!; els veterans Escarlata Circus, amb l’espectacle Llenties i Marabú; els Titiriteros de Binéfar, tot un clàssic del festival, que presentaran L’home cigonya; l’espectacle de dansa per a la primera infantesa de Roseland Musical Un dia; la instal·lació de llum i hologrames de l’artista Maquinitas; la companyia de circ eia, amb l’obra InTarsi, que la setmana passada va rebre el premi Max de les arts escèniques al millor espectacle revelació del 2016; la marxosa banda de carrer sobre bicicletes La Dinamo; els jocs de Tombs Creatius o, per als més petits, El Pájaro Carpintero d’Àlex Rigol.

Per la seua banda, la presència internacional arribarà al festival de la mà dels belgues Tof Théâtre, amb l’obra de titelles Dans l’atélier, i dos companyies franceses: Cirque Hirsute, amb Les Butors, i Compagnie S, amb el taller espectacle Les Super Piafs.

El festival

  • Propostes artístiques. Del 20 al 23 de juliol a Esterri d’Àneu –una jornada més com a celebració de la desena edició–, amb una vintena de companyies i un total de 37 propostes artístiques i més de vuitanta funcions.
  • Propostes del territori. Des de l’Esperanceta de l’Ecomuseu fins al grup de teatre local Els Xants, passant pels Kina Creu (batucada), els Peta Canyes (grallers) i els Bastoners i els Diables de les Valls d’Àneu, entre d’altres.
  • Aula de Teatre de Lleida. Com a novetat, La Petiestable 12, la companyia infantil de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, presentarà l’espectacle Landscape.
  • Tallers complementaris. Taller d’estimulació musical per a nadons, de dansa creativa per al públic familiar o d’elaboració de capgrossos perquè el públic pugui participar en la cercavila.
  • Altres activitats. Automaquillatge, sorral de jocs i xocolatada inaugural. 
tracking