SEGRE

MÚSICA

Sorigué i Björk obren el Sónar

La fundació lleidatana presenta una instal·lació digital interactiva del japonès Daito Manabe || Exposició, conferència i sessió DJ de la cantant islandesa

Presentació de

El SónarPlanta presenta un espectacle immersiu de l'artista Daito ManabeEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’art multimèdia que impulsa la Fundació Sorigué de Lleida a través del projecte PLANTA i el món visual i la música electrònica de la islandesa Björk van ser aquest dimecres els grans protagonistes en l’estrena del festival Sónar de Barcelona. L’estudi japonès d’art new media Rhizomatiks, dirigit per Daito Manabe –un dels artistes digitals més reconeguts del món– i Motoi Ishibashi, va presentar la instal·lació Phosphere (esfera de llum), l’obra del SonarPLANTA que va obrir el certamen.

La peça és una arquitectura híbrida robotitzada en la qual miralls sincronitzats, màquines de fum, rajos de llum i 24 projectors de vídeo es conjuguen per crear “una experiència espacial inèdita”, en un espectacle interactiu amb influències de la dansa contemporània i de projecció màping. La instal·lació reprodueix la cristal·lització de determinats minerals, amb referència al món geològic en el qual s’emmarca el projecte PLANTA de la Fundació Sorigué a Balaguer.

Per la seua part, Björk va protagonitzar una conferència al recinte del Sónar de Dia a Montjuïc en la qual va denunciar el sexisme en el món de la música, va bromejar sobre Donald Trump i, sobretot, va parlar de música, de fonts d’inspiració i de procés creatiu.

La cantant islandesa no va assistir a la inauguració al CCCB de l’exposició Björk Digital –amb realitat virtual i tecnologia al servei de la creativitat artística–, però sí que tenia previst mostrar la seua faceta de DJ a l’estrena del Sónar de Nit. “Les dones produeixen música electrònica, però rares vegades es veuen imatges de dones mesclant. Malgrat que això està canviant”, va afirmar l’artista.

Bjork

BjorkSANTIAGO FELIPE

tracking