SEGRE

ACTIVITATS ESDEVENIMENT

‘Art a pinyó’, un festival a la Seu que uneix art i bicis

S’estrena demà, amb un recorregut ciclista per cinc espais de la ciutat || Cada aturada, amenitzada amb una actuació artística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu d’Urgell estrenarà demà un nou festival dins de la seua oferta estival, Art a pinyó, un esdeveniment que vol conjugar art, ciclisme i el Pirineu en una jornada que culminarà amb un sopar per a tots els participants i un concert obert al públic a càrrec de l’acordionista Carles Belda. El festival consisteix en cinc actuacions de diferents disciplines artístiques que es desenvoluparan en cinc espais singulars de la Seu, als quals la gent es desplaçarà amb bicicleta.

Un dels organitzadors, Arnau Obiols, va explicar que “la Seu és una ciutat ideal per desplaçar-se amb bicicleta, i les sensacions que tens quan vas sobre dos rodes són les que també pots disfrutar veient una peça artística, aquest és el punt d’unió, el nostre fet diferencial”.

L’esdeveniment culminarà a la plaça del Pati Palau amb un sopar i l’actuació de Carles Belda a l’acordió

Desplaçar-se en bici per la Seu recorrent els seus carrers i amb parades per disfrutar d’actuacions artístiques úniques en espais amb encant de la ciutat. Aquesta és singular proposta dels organitzadors de l’Art a pinyó.

Les bicis arrancaran a les sis de la tarda de l’Ateneu de l’Alt Urgell per dirigir-se al pati de la biblioteca de Sant Agustí, on es podrà veure una actuació multidisciplinària d’Oriol Sauleda, titulada Peu i pedal. Seguidament, els ciclistes es dirigiran al Parc del Segre, on l’actor i director teatral Joan Hernández interpretarà Peça. La següent parada serà a la sala Sant Domènec, on Joan Ruiz presentarà un audiovisual titulat Notes de viatge.

D’aquí, els ciclistes es desplaçaran aleshores cap al Parc dels Enamorats, on la ballarina Marta Moran presentarà EnGir, una peça creada especialment per a aquest festival. L’última parada serà a la Catedral de Santa Maria, on el clarinetista Marcel·lí Bayer interpretarà Niketchrin.

El sopar i el concert tindran lloc a la plaça del Pati Palau. Encara que l’esdeveniment està pensat com una pedalada, està obert als que no poden o no volen anar en bici i prefereixin moure’s a peu. Per això, poden descarregar-se el programa amb el mapa, els horaris i els espais de les actuacions.

tracking