SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

Homenatge poeticomusical a Balaguer a Màrius Torres

Festival al juliol, amb records també per a Montserrat Roig i Astor Piazzolla || Concerts a Sant Domènec i les Franqueses

Presentació ahir al passeig de l’Estació de Balaguer del cicle ‘Juliol de música i poesia’.

Presentació ahir al passeig de l’Estació de Balaguer del cicle ‘Juliol de música i poesia’.AYUNTAMIENTO DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sisena edició del Juliol de música i poesia de Balaguer, que arrancarà el 2 de juliol amb el Cor Amics de la Unió, dedicarà un dels seus concerts a Màrius Torres, l’any del 75è aniversari de la mort del poeta lleidatà. A la presentació dels actes, ahir al passeig de l’Estació de la capital de la Noguera, van assistir l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal; el regidor de Cultura, Joan Biscarri; i Enric Arquimbau, Jordi Alsina i Mireia Prats, de l’Associació Bada-Pas, organitzadora del cicle.

El monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses acollirà així el diumenge 9 de juliol l’actuació d’Arcattia, un duo de violí i violoncel i un rapsode, que oferirà un programa titulat Música en la poesia de Màrius Torres. No serà l’únic nom propi de la programació. El diumenge 16 de juliol, el mateix escenari acollirà l’actuació de l’actriu Mariona Casanovas, amb Emili Cuenca a la guitarra, recordant l’escriptora Montserrat Roig, de la qual el novembre passat es va complir el 25è aniversari de la mort. La clausura del cicle, el 23 de juliol, retrà homenatge al compositor argentí Astor Piazzolla, un dels músics més importants de tango de la segona meitat del segle XX, amb l’actuació del quintet Vibratango.

L’alcalde va assegurar que “el Juliol de música i poesia enriqueix l’opció cultural estival a Balaguer i posa en relleu el patrimoni cultural de la ciutat, com Sant Domènec o les Franqueses”.

tracking